Εμαθαν για την αξια της φυσης μαθητες στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνης

Τρία σχολεία ενώθηκαν για να καλλωπίσουν τον εξωτερικό χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής

Με μεγάλο ενθουσιασμό και συμμετοχή τριών σχολείων της Ροδόπης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου κοινή δράση φύτευσης στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 21η Μαρτίου, πρώτη μέρα της άνοιξης, αφιερωμένη στον αγώνα κατά του ρατσισμού, αλλά και στην προστασία των δασών, και σε αυτή συμμετείχαν τα τρία τμήματα της Στ΄ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής, και φυσικά οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν αρχικά στο Εργαστήριο Γεωπονίας και τους κηπίσκους του 1ου ΕΠΑΛ από τους καθηγητές και μαθητές του Τομέα Γεωπονίας και Τροφίμων του σχολείου, ενώ στη συνέχεια φύτεψαν αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά σε ειδικά διαμορφωμένα παρτέρια του αυλείου χώρου, αλλά και στον ευρύτερο χώρο του πρόσφατα ανακαινισμένου παρεκκλησίου των Τριών Ιεραρχών εντός του περιβόλου του 1ου ΕΠΑΛ.

Όλοι οι μαθητές που βρέθηκαν στο χώρο συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, παίρνοντας μαθήματα για την διατήρηση της φύσης, αλλά και την ανάγκη της παρουσίας της στο χώρο μας, όπου και αν είναι αυτός.

Από την πλευρά της η διεύθυνση του σχολείου αγκάλιασε και αυτή την προσπάθεια, που έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να κάνουν μια εκπαιδευτική δράση, αλλά σε εξωτερικό χώρο, και να μάθουν την αξία της φύτευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.