Εμαθαν για τα δικαιωματα τους τα παιδια της Κομοτηνης

Στην δράση «Μια φορά... κι ένα Δικαίωμα» του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής

Ενημερώθηκαν για τα δικαιώματά τους, μέσα από το παιχνίδι και τις δραστηριότητες, τα παιδιά της Κομοτηνής, το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, στην εκδήλωση «Μια φορά… κι ένα Δικαίωμα» που διοργάνωσε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στο χώρο υπήρχαν 4 Σταθμοί, που αφορούσαν γενικότερα τα δικαιώματα των παιδιών, το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, το δικαίωμα στην ειρήνη και το δικαίωμα στην διαφορετικότητα, στους οποίους ενημερώνονταν, έπαιζαν και ολοκλήρωναν χειροτεχνίες για τα δικαιώματα.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος των δράσεων που διοργανώνουν τα Παιδικά χωριά SOS σε όλη την χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τόνισε η κ. Παρασκευή Λυγκόζη, Κοινωνική Λειτουργός και συντονίστρια στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ενημερώνοντας για όλα τα δικαιώματα μέσω των χειροτεχνιών και του παιχνιδιού.

Δράσεις σαν και αυτή, σημείωσε, βοηθά τόσο στην ενημέρωση των παιδιών, αλλά και να γίνει ευρύτερα γνωστή η δραστηριοποίησή τους, να έρθουν σε επαφή όλοι οι ενδιαφερόμενοι με το κοινό, ώστε να υπάρξει μια στενότερη συνεργασία τόσο με τα σχολεία όσο και ευρύτερα με την κοινότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.