Ελπιζουν να εχουν αποτελεσμα οι δυναμικες κινητοποιησεις οι πωλητες λαικων αγορων βιομηχανικων ειδων

Στη σκιά της κινητοποίησης της επόμενης Δευτέρας στην Ξάνθη, αναμένεται να έχουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς αυτή την εβδομάδα

Κινητοποίηση στην Ξάνθη, κλείνοντας την Εθνική Οδό, έχουν προγραμματίσει οι πωλητές λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών, Ξάνθης,  Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σκοπεύοντας να δώσουν ένα μαζικό μήνυμα προς την κυβέρνηση για τον κλάδο τους, ο οποίος δεν έχει στηριχθεί παρότι δεν τους έχει επιτραπεί να λειτουργήσουν από τον Νοέμβριο.

Αυτό ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ηλίας Συμεών, πρόεδρος του Σωματείου στην Ξάνθη, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως θα ακολουθήσουν και άλλα σωματεία ανά την επικράτεια, ενώ καταλήγει δίνοντας «συγχαρητήρια στους άριστους- άχρηστους, συμβούλους του πρωθυπουργού.  Η υγεία, είναι το ύψιστο αγαθό. Η αποζημίωση είναι το δίκαιο».

Να υπενθυμίσουμε πως οι πωλητές βιομηχανικών ειδών έχουν πραγματοποιήσει ήδη δράσεις σε όλη την Ελλάδα, και στην Κομοτηνή, η επικείμενη όμως στην Εθνική Οδό αναμένεται, όπως σημειώνει ο κ. Μεχμέτ Γιουξέλ, να συγκεντρώσει σε ένα μέρος ακόμα περισσότερους πωλητές, με στόχο να φανεί το μέγεθος του προβλήματος και να φανεί η μαζικότητα των διαμαρτυρόμενων.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιουξέλ, η κινητοποίηση στην Κομοτηνή ήταν δυναμική, αλλά φαίνεται πως οι ιθύνοντες δεν ακούν, για αυτό και ελπίζουν πως αυτή η κλιμάκωση θα έχει αποτελέσματα. Όπως ανέφερε στον ΠτΘ, μετά από επικοινωνία του με τον κ. Συμεών, φαίνεται πως μέλη του σωματείου, μετά από αυτή την ανακοίνωση, θα έχουν συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς, για να συζητήσουν τα αιτήματα των πωλητών, που έχουν φτάσει στα όριά τους.

Να υπενθυμίσουμε πως πολλοί από αυτούς δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, έχοντας αγοράσει εμπορεύματα αλλά αδυνατώντας να τα πουλήσουν, ενώ την ίδια ώρα είναι εκτός των περισσότερων ενισχύσεων, παρόλο που παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή.

Ανάλογα με την εξέλιξη αυτών των επαφών, θα εξαρτηθεί και το μέλλον και η μορφή των κινητοποιήσεών τους, παρόλο που προς το παρόν, συνεχίζουν να ετοιμάζονται για την κινητοποίηση της Δευτέρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.