Ελπιδες να λειτουργησει συντομα κανονικα ο σταθμος της Νυμφαιας

Τις εργασίες που έχουν γίνει επιθεώρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας

Δέσμευση από τους φορείς για να γίνουν όσα χρειάζονται για την λειτουργία των κλιμακίων

Στον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Μαΐου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας,  για να επιθεωρήσει τις εργασίες που έχουν γίνει στο χώρο του ISOBOX αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να καταστεί πλήρως λειτουργικός.

Εκεί τον υποδέχθηκαν φορείς από όλη την ΑΜΘ, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας.

Οι φορείς ενημέρωσαν τον κ. Αρκουμανέα για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, στις οποίες βοήθησε σημαντικά ο στρατός, αλλά και για την ανάγκη να λειτουργήσει ο συνοριακός σταθμός κανονικά, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μιας και αποτελεί δίοδο για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, που κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Οι εργασίες έγιναν γρήγορα στο χώρο

Προσπάθεια να ανοίξει με ασφάλεια ο Τουρισμός

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ο τουρισμός και κυρίως με ασφάλεια» σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας, τονίζοντας πως βρέθηκε στο χώρο για να δει πού θα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και την υποδομή που έχει φτιαχτεί για να φιλοξενήσει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Προειδοποίησε δε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει, και χρειάζεται ακόμα προσοχή για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Είναι μεγάλο θέμα να ανοίξει η δίοδος για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό, θα γίνουν όλα οργανωμένα, σε συνεργασία με τους φορείς για να υποδεχθούμε τον κόσμο με ασφάλεια» ανέφερε.

Παράλληλα εκτίμησε πως ήδη η κατάσταση στο χώρο είναι καλή. Όμως απομένει να ξεκαθαριστεί η διαδικασία μετάβασης από το συνοριακό σταθμό στο χώρο, για να οργανωθεί κατάλληλα ο έλεγχος. Ωστόσο δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως αν όλα κυλήσουν καλά, σύντομα θα μπορέσει να λειτουργήσει η δίοδος κανονικά.

Ελπίδα πως θα λειτουργήσει τα επόμενα 24ωρα η δίοδος

«Πετύχαμε κάτι το οποίο την προηγούμενη Παρασκευή φάνταζε αδύνατο, τη συνεργασία όλων μας, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την πύλη εισόδου» ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος εκτίμησε πως αυτό θα μπορέσει να γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Η τουριστική περίοδος αναμένεται να ενταθεί στα μέσα Ιουνίου, επισήμανε, και μέχρι τότε όλα θα λειτουργούν κανονικά, σημείωσε. Ανέφερε πάντως πως αυτή τη στιγμή, όταν γίνεται η προσπάθεια για να λειτουργήσει η Νυμφαία, αλλά και να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα για την περιοχή, δεν είναι ώρα να καταλογιστούν ευθύνες.

…για να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Απαραίτητη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο συνοριακό σημείο της Νυμφαίας αποτελεί βασικό όρο και μείζονα προϋπόθεση για τη λειτουργία του, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, που ζήτησε από τον κ. Αρκουμανέα την ενισχυμένη παρουσία του Οργανισμού και την τάχιστη στελέχωση του κλιμακίου για τη διενέργεια των απαραίτητων υγειονομικών ελέγχων.

Τόνισε δε πως παραμένουν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς, με προτεραιότητα την άμεση επανεκκίνηση λειτουργίας του σταθμού και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας με όρους ασφάλειας.

Έντονο ενδιαφέρον για τις εργασίες

Το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για να προχωρήσουν οι εργασίες δείχνει η επίσκεψη αυτή, σύμφωνα με τον κ. Γραβάνη, για αυτό και ζήτησαν από τον κ. Αρκουμανέα να επισημανθούν οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν, ώστε να γίνουν όλα άμεσα, υπενθυμίζοντας πως ήδη τα επιμελητήρια έχουν μεταφέρει εξοπλισμό στο χώρο.

«Ήδη έχει γίνει πολύ δουλειά, από όλους τους εμπλεκόμενους, και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται» ανέφερε, τονίζοντας πως το διακύβευμα δεν είναι αν θα ανοίξει ή όχι η δίοδος, αλλά τι χρειάζεται για να ανοίξει άμεσα.

Την προθυμία τους να βοηθήσουν ώστε να λειτουργήσει κανονικά η δίοδος εξέφρασαν οι φορείς προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ

Ενίσχυση από το Δήμο Κομοτηνής

Τέλος την πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής να ενισχύσει την προσπάθεια όπου και αν αυτό χρειαστεί εξέφρασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής. «Κακώς έκλεισε από την αρχή ο σταθμός, αλλά με τη βοήθεια όλων που εμπλέκονται θα μπορέσει γρήγορα να λειτουργήσει ξανά» σημείωσε ο κ. Γκαράνης, που ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ να υπάρχει άμεση ενημέρωση ώστε να λύνονται προβλήματα άμεσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.