ΕΛΜΕ Ροδοπης: «Να επανελθει στο ενα ετος ο ελαχιστος χρονος παραμονης νεοδιορισθεντων εκπαιδευτικων»

«Η υποχρέωση παραμονής για 2 χρόνια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς»

Επιτακτική χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ροδόπης την ανάγκη αλλαγής της απόφασης που υποχρεώνει τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για τουλάχιστον δύο χρόνια. Μέσω ανακοίνωσης το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας προτείνει να επανέλθει ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στον ένα χρόνο, όπως ίσχυε παλαιότερα εξηγώντας:

«Ο πολυπόθητος διορισμός νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συναδέλφων μας  σε συνθήκες δύσκολες, στην   υγειονομική και οικονομική κρίση, και για αυτό το λόγο εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το σημείο της υπουργικής απόφασης με αριθμ. 93395/Ε1/28-7-2021 (ΦΕΚ 41/τ. ΑΣΕΠ/29.7.2021, ΑΔΑ: 6ΖΖ946ΜΤΛΗ-ΟΗΞ) στην οποία αναφέρεται το εξής: «Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177).».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αλλά και της ΕΛΜΕ Ροδόπης έχουν επανειλημμένως επισημάνει ότι η υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για 2 χρόνια στην θέση τοποθέτησής τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αυτούς, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση. Θεωρώντας ως δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχουν διαθέσιμα οργανικά κενά για όλες τις ειδικότητες, αιτούμαστε την μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο σχολικά έτη σε ένα, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Ελπίζουμε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά και η ευαισθησία και ότι θα εισακουστεί το δίκαιο αυτό αίτημα  από την ηγεσία του Υπουργείου. Η κοινωνική ανάγκη για την αλλαγή αυτής της απόφασης είναι τεράστια και επιτακτική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.