Ελλειψεις και φετος στη Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση στη Ροδοπη

Αρκετές και φέτος οι ελλείψεις σε μαθηματικούς, φυσικοχημικούς και φιλολόγους σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ροδόπης

Πολλές αναμένεται να είναι και φέτος οι ελλείψεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ροδόπης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλη Βασιλειάδη.

 

Τα περισσότερα προβλήματα αναμένεται να εντοπιστούν στους μαθηματικούς, φυσικοχημικούς και φιλολόγους, ενώ και άλλες ειδικότητες έχουν μικρότερα κενά.

 

 

Τα κενά στη Ροδόπη

 

Σε γενικές γραμμές οι ελλείψεις επικεντρώνονται στους μαθηματικούς, όπου υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 13 κενά, περίπου άλλα τόσα είναι τα κενά σε καθηγητές φυσικοχημείας-βιολογίας, ενώ περίπου δέκα είναι τα κενά φιλολόγων.

 

Πέραν αυτών υπάρχουν κάποια κενά και στις υπόλοιπες ειδικότητες, παρόλο που στις περισσότερες είναι ένα ή δύο, ενώ τα κενά στους καθηγητές μουσικής, είναι όπως κάθε χρονιά πάρα πολλά, λόγω και της ιδιαιτερότητας των θέσεων.

 

Αυτές οι ελλείψεις σημείωσε ο κ. Βασιλειάδης, οδηγούν πολλές φορές σε αλχημείες για να καλυφθούν τα κενά, και έτσι φέτος το υπουργείο φαίνεται ότι στα Γυμνάσια, για να καλύψει τις ελλείψεις των μαθηματικών, θα αναθέσει στους καθηγητές πληροφορικής να καλύψουν αυτές τις ώρες.

 

 

Τα κενά φέρνουν μείωση των ωρών στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου

 

Πάντως ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε πως παρόλο που δεν μπορούν ακόμα ως ΕΛΜΕ να σχολιάσουν τις νέες προτάσεις για την μεταρρύθμιση του Λυκείου και του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μιας και αφενός δεν έχουν δει ακόμα το νομοσχέδιο, αφετέρου το Υπουργείο κατά καιρούς έχει πει πολλά για αυτή τη μεταρρύθμιση, φαίνεται να ισχύει ακόμα η άποψη, που έχει εκφράσει και η ΟΛΜΕ, ότι γίνεται με βάση οικονομικά και όχι εκπαιδευτικά κριτήρια.

 

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση φαίνεται να κατευθύνεται στη μείωση των μαθημάτων στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, με στόχο να εξοικονομηθούν ώρες εργασίας των καθηγητών που θα καλύψουν όλα αυτά τα κενά που εμφανίζονται κάθε χρόνο, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη για τις εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν.

 

Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν απορρίπτει συλλήβδην τις προτάσεις του Υπουργείου, τονίζοντας πως αποτελεί κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση η θέσπιση της υποχρεωτικής 14ετους εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.