Εληξε η καταληψη της Παλιας Νομικης

«Ο αγώνας μας απέναντι στο Νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη δεν σταματάει» επισημαίνουν τα μέλη Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια Στον Κρατικό Αυταρχισμό

Να λήξουν την κατάληψη στους χώρους της Παλιάς Νομικής αποφάσισαν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια Στον Κρατικό Αυταρχισμό.

Όπως θυμίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση, «την Τετάρτη 14/04/2021 πραγματοποιήσαμε κατάληψη στον χώρο της Παλιάς Νομικής και συγκεκριμένα στις σχολές Παρευξεινίων, Ιστορίας Εθνολογίας και Κοινωνικής Διοίκησης, με σκοπό την αντίδραση απέναντι στον νόμο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη και την άσκηση πίεσης στις πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ ώστε να λάβουν δημόσια θέση ως προς το νόμο, τώρα που έχει ήδη περάσει. Επίσης ένας ακόμα σκοπός της κατάληψης ήταν η επανοικειοποίηση των Πανεπιστημίων μας, ως αντίδραση απέναντι σε αυτό το αποστειρωμένο και νεκρό πανεπιστήμιο που εδώ και χρόνια το κράτος προσπαθεί να εδραιώσει».

«Ο στόχος της επανοικειοποίησης επετεύχθη»

Οι ίδιοι κάνουν γνωστό πως «σήμερα, στις 26 Απριλίου αποφασίζουμε ως συντονιστικό της κατάληψης να αποχωρήσουμε από την Παλιά Νομική» εξηγώντας πως  «ο λόγος αυτής της απόφασης είναι αρχικά πως σε μεγάλο βαθμό ο στόχος της επανοικειοποίησης επετεύχθη και καταφέραμε να δώσουμε ζωή, χρώμα και φως στον κατειλημμένο αυτό πανεπιστημιακό χώρο. Πώς το πετύχαμε αυτό; Κατά την διάρκεια των 12 ημερών της κατάληψης, καθημερινά πραγματοποιούνταν διάφορες δραστηριότητες ανοιχτές προς την φοιτητική κοινότητα αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, μιας και θεωρούμε οτι τα Πανεπιστήμια δεν ανήκουν στους λίγους και εκλεκτούς αλλά σε ολόκληρο το λαό. Οι δραστηριότητες είχαν πολιτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα όπως πολιτικά καφενεία, προβολές ντοκιμαντέρ, εκδηλώσεις με κοινωνικοπολιτική θεματολογία αλλά και δομές γυμναστικής, θεάτρου, καλλιτεχνικών καθώς και γκράφιτι στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Νομικής με σκοπό τον εξωραϊσμό του».

«Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι»

Παράλληλα τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό σπεύδουν να διευκρινίσουν πως «ο αγώνας μας απέναντι στο Νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη δεν σταματάει με την λήξη της κατάληψης αλλά συνεχίζεται στους δρόμους. Αναγνωρίζοντας ότι λόγω των εορτών του Πάσχα, μεγάλο μέρος της φοιτητικής κοινότητας θα απουσιάζει από την πόλη, γεγονός που προστίθεται στους λόγους της αποχώρησης μας. Και αυτό γιατί η φοιτητική κοινότητα είναι εκείνη που στηρίζει των αγώνα και η μαζικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο. Τέλος, αντιλαμβανόμενοι την τεράστια πίεση που έχει δημιουργήσει η κατάληψη μας στις γραμματίες των σχολών καθώς και στις πρυτανικές αρχές, φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι συνεχίζοντας τον αγώνα μας και εκτός της κατάληψης, χωρίς καμία ηττοπάθεια και απογοήτευση».

«Η αναβολή της ένταξης της Ομάδας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές δεν θεωρείται για εμάς νίκη»

«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Θα νικήσουμε» τονίζουν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στον Κρατικό Αυταρχισμό για να σημειώσουν κλείνοντας πως «η αναβολή της ένταξης της Ομάδας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές δεν θεωρείται για εμάς νίκη, αλλά ακόμα ένα πολιτικό παιχνίδι του κράτους. Ο νόμος , στο σύνολο του μας αφορά και με την ανασυγκρότηση μας μετά τις γιορτές, θα επανέλθουμε με νέα δυναμική για την εναντίωση απέναντι στο Νόμο- έκτρωμα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.