Εληξε η καταληψη στο Ιεροσπουδαστηριο Κομοτηνης

«Ακυρώνεται» η μεταφορά της λειτουργίας του σχολείου

Τη λήξη της κατάληψης του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής Χαϊριγιέ γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερους από δύο μήνες με την τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το πρωί της περασμένης Πέμπτης να γνωστοποιεί την απόφαση για μεταφορά της εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματα γονέων και μαθητών που επιθυμούσαν να συνεχιστούν τα μαθήματα.

Κατόπιν τούτων η Διεύθυνση ανακοινώνει πως η λειτουργία του Ιεροσπουδαστηρίου θα συνεχιστεί στο υφιστάμενο κτίριο της οδού Κ. Παλαιολόγου 8.

Ανακοινώσεις από Δεκαπενταμελές και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Σε ανακοίνωσή των εκπροσώπων του Δεκαπεντεμελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Ιεροσπουδαστηρίου “Χαϊριγέ” Κομοτηνής τονίζεται πως ύστερα από την συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε στις 03/02/2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 πμ. στο Ιεροσπουδαστήριο Χαϊριγέ Κομοτηνής το Δεκαπενταμελές αποφάσισε τα ακόλουθα:
 
«Ενημερωθήκαμε ότι οι βουλευτές μας θα συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επίλυση δίκαιων και εύλογων αιτημάτων μας σχετικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας. Μετά από την εξέλιξη αυτή και κατόπιν συζητήσεων που πραγματοποιήσαμε μεταξύ μας αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας.
 
Θα βρισκόμαστε όμως σε αναμονή της απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου σχετικά με τα δίκαια και εύλογα αιτήματά μας ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου να αποφασίσουμε για τις τυχόν περαιτέρω δράσεις μας»

Οι Γονείς και Κηδεμόνες των Μαθητών του Ιεροσπουδαστηρίου “ΧΑΪΡΙΓΈ” Κομοτηνής, σε ανακοίνωσή τους μετά την αναστολή της κατάληψης εκ μέρους των μαθητών του Σχολείου, σημειώνουν πως στηρίζουν την οποιαδήποτε απόφαση που θα λάβουν τα παιδιά και δηλώνουν ότι νιώθουν περήφανοι για την υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση τους.
 
«Ελπίζουμε πλέον να δείξει την ίδια υπευθυνότητα και σύνεση και το Υπουργείο Παιδείας κι οι συναρμόδιοι φορείς ως προς την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών του Σχολείου μας» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.