Ελενη Τοπαλουδη: Με τις καταθεσεις των γονιων της συνεχιζεται σημερα η δικη

Aπό την προηγούμενη συνεδρίαση της δίκης άρχισε η αποδεικτική διαδικασία με τις καταθέσεις του ιατροδικαστή και του λιμενικού

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, στη δίκη για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας της μοναχοκόρης τους.

Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση της δίκης άρχισε η αποδεικτική διαδικασία με τις καταθέσεις του ιατροδικαστή και του λιμενικού που ερεύνησε την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Ωστόσο, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη είχαν δηλώσει την αδυναμία τους να παρίστανται στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου με αποτέλεσμα οι καταθέσεις τους να μετατεθούν για σήμερα.

Ο ιατροδικαστής, Παναγιώτης Κοτρέτσος, που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, ήταν καταπέλτης για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση, τον 25χρονο με καταγωγή από τη Ρόδο και τον 23χρονο με καταγωγή από την Αλβανία, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 15 έτη ο καθένας.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για ένα στυγερό έγκλημα και χαρακτήρισε την συμπεριφορά των δραστών «ακραία απάνθρωπη», προσθέτοντας πως οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση.

Παράλληλα, ο μάρτυρας επισήμανε πως τα πολλαπλά τραύματα που έφερε η Ελένη Τοπαλούδη υποδεικνύουν βασανισμό.

«Υπήρχαν ευρήματα πνιγμού. Τα τραύματα της κεφαλής, θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν όμως μεσολάβησε ο πνιγμός. Επίσης αυτά τα τραύματα της κεφαλής τα εντοπίζουμε όταν υπάρχει μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Είναι πιθανό το άτομο να βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση» κατέθεσε ο ιατροδικαστής.

Τις δραματικές ώρες που βίωσε η 21χρονη φοιτήτρια πριν φύγει από τη ζωή περιέγραψε στην κατάθεση του και ο λιμενικός που έκανε λόγο για βασανισμό της Ελένης Τοπαλούδη από τους κατηγορούμενους. «Ο στηθόδεσμος δεν βγήκε από το σώμα της, γιατί δεν υπήρχε η συναίνεση της κοπέλας. Τα ρούχα της ήταν σχισμένα δεν ήταν διπλωμένα σε μια άκρη. Είναι φως φανάρι, το τι έγινε. Η κοπέλα πιέστηκε να κάνει σεξ και με τους δυο, αντιστάθηκε και τη σακατέψανε» τόνισε ο επίσης ο μάρτυρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.