Ελεγχομενη η πυρκαγια στη Νυμφαια

Η ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς της Πανδρόσου και της Καρυδιάς του Δήμου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η φωτιά φαίνεται πως βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνή, που από την πρώτη στιγμή κινητοποίησε όλες του τις δυνάμεις «προς το παρόν η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη» ωστόσο όπως επισημαίνεται «σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο εξετάζεται και το σχέδιο εκκένωσης των οικισμών».

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή επιχειρούν εναέριες αλλά και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ήδη αποσταλεί για την εναέρια κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροπλάνα Πετζετέλ από την Καβάλα, ένα Canadair από τη Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη.

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου Κομοτηνής (υδροφόρα, φορτωτής, Jcb, γκρέιντερ)  βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν στις προσπάθειες των Πυροσβεστών, ενώ κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Κομοτηνής, την προσπάθεια συνέδραμαν ο Δήμος Ιάσμου με τρία μηχανήματα έργου (την υδροφόρα του Δήμου του, δύο Jcb και ένα γκρέιντερ) και τέσσερις οδηγούς-χειριστές μηχανημάτων, καθώς και του Δήμου Αρριανών, με ένα πυροσβεστικό όχημα και την υδροφόρα του Δήμου.

Επιπλέον, στην περιοχή έχουν σπεύσει και ιδιώτες με μηχανήματα έργου, καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Ροδόπης, ενώ η Πρόεδρος της Κοινότητας Πανδρόσου ζήτησε τη συνδρομή και των μηχανημάτων της εταιρείας AVAX που δραστηριοποιείται εκεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.