Ελευθερος ο αστυνομικος που πυροβολησε τον 16χρονο Ρομα

Με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

Eλεύθερος με τον περιορισμό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε σήμερα ο αστυνομικός, που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του.

Όπως αναφέρει το GRtimes, κατά την απολογία του στον 1ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα, γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα – ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Γιατί προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών, που δεν μπορεί να παραταθεί και γιατί μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ). Αρχικά εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή, ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία για ανθρωποκτονία τετελεσμένη με ενδεχόμενο δόλο. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.