Ελαστικοτερο προγραμμα διακανονισμων προωθει η ΔΕΗ

Νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τις ανεξόφλητες οφειλές ρεύματος, που σήμερα φτάνουν τα 1,9 δισ. ευρώ προωθεί η ΔΕΗ. Το νέο σύστημα διακανονισμών θα περιλαμβάνει περισσότερες δόσεις και μείωση της προκαταβολής επί της συνολικής οφειλής που πρέπει να καταβάλει κάποιος για να ενταχθεί σε αυτό.
 
Οι δόσεις θα ξεπερνούν το σημερινό όριο των 16 δόσεων για τους κακοπληρωτές, ενώ η προκαταβολή θα μειωθεί αρκετά χαμηλότερα από το 20% της συνολικής οφειλής που απαιτεί το τωρινό πρόγραμμα. Περισσότερες δόσεις θα έχουν οι συνεπείς πελάτες που εντάσσονται για πρώτη φορά σε διακανονισμό οφειλών προς τη ΔΕΗ, οι καταναλωτές που έχουν κάνει ήδη διακανονισμό και τον τηρούν με συνέπεια και όσοι έχουν αθετήσει να πληρώσουν στην ώρα τους είτε έναν λογαριασμό είτε μια δόση αν ανήκουν ήδη σε ρύθμιση.
 
Σημειώνεται πως σήμερα οι 16 δόσεις αφορούν στους πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, καθώς για τους τελευταίους οι δόσεις φτάνουν σήμερα ακόμη και τις 40.Για τους ευάλωτους πελάτες που είναι συνεπείς, σήμερα η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού. Για παράδειγμα, ένας συνεπής ευάλωτος καταναλωτής με συνολική οφειλή 2.000 ευρώ και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό 200 ευρώ, μπορεί να αποπληρώσει σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των 50 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.