ΕΛ.ΑΣ.: Διαψευδει δημοσιευματα για την αποσυρση της Πανεπιστημιακης Αστυνομιας

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Τις πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να καθυστερήσει τις περιπολίες της Πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των τεσσάρων πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΕΜΠ και Οικονομικό Πανεπιστήμιο), διαψεύδει  με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους και στα τέσσερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Συνεπώς, σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε «προσωρινό φρένο» των περιπολιών των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.