Εκτος λειτουργιας απο αυριο οι ηλεκτρονικες υπηρεσιες του ΕΚΦΑ

Θα είναι διαθέσιμες ξανά την ερχόμενη Δευτέρα

Μη διαθέσιμες θα είναι προσωρινά από την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 15.00 έως και τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 7.00 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ όπως ενημερώνει το κοινό η Διοίκηση του Φορέα.

 Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα τεθούν εκτός λειτουργίας προκειμένου να διεξαχθούν εργασίες μετάπτωσης εφαρμογών και δεδομένων στις υποδομές του Κυβερνητικού Νέφους [G-Cloud] της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό αντικαθίστανται υφιστάμενες παλαιές υποδομές με σύγχρονες αυξάνοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητα, την ταχύτητα και την ποιότητα των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Ποιες υπηρεσίες θα επηρεαστούν 

Η ανωτέρω διαδικασία θα επηρεάσει:

  • τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών ραντεβού για την Παρασκευή 20.5.2022. 
  • την ενημέρωση από το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών 1555 καθώς δεν θα είναι δυνατή η άντληση των ασφαλιστικών στοιχείων.
  • αρκετές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα που αντλούν στοιχεία από τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ (ενδεικτικά ΟΠΕΚΑ, ΔΥΠΑ, ΕΡΓΑΝΗ, ΤΕΚΑ, ΚΕΠ, υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του Gov.gr κα)

Για τον λόγο αυτό προτείνεται στους ασφαλισμένους να διεκπεραιώσουν τα όποια ζητήματα τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Φορέα (www.efka.gov.gr ) μέχρι την Πέμπτη 19-5-2022 πριν τις 15:00. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.