Εκθεσιακη «επελαση» για την Περιφερεια ΑΜΘ

Σε τρείς εκθέσεις τροφίμων και οίνου θα συμμετάσχει η περιφέρεια τον επόμενο μήνα με εκθέτες από όλη την ΑΜΘ - Σε δύο από αυτές συμμετέχει η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων MAX

Στις εκθέσεις Detrop και Oenos, που θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου του 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει η Περιφέρεια ΑΜΘ, με ένα περίπτερο 122 τ.μ. και τη συμμετοχή 16 επιχειρήσεων από την Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων και 1 από την Κομοτηνή, την εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων MAX.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Νίκος Ευφραιμίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος και αρμόδιος για την προώθηση των αγροτοδιατροφικών προϊόντων της ΑΜΘ, φέτος για πρώτη φορά στο περίπτερο θα βρίσκεται και το ΙΕΚ ΟΑΕΔ μαγειρικής Ξάνθης, μέσα από το οποίο θα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τον γαστρονομικό πλούτο των προϊόντων του τόπου μας.
 
Η προσδοκία της περιφέρειας από την παρουσία της στην έκθεση, σημείωσε ο κ. Ευφραιμίδης, είναι τα μοναδικά ποιοτικά προϊόντα τους τόπου μας να βρουν τους δρόμους ώστε να υπογράψουν συμφωνίες, είτε για την τοπική αγορά είτε για το εξωτερικό.
 
Για αυτό άλλωστε συμμετέχουν και σε άλλες εκθέσεις, όπως η FoodExpo, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στην χώρα που προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 18-20 Μαρτίου, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή επίσης 16 εταιρειών, εκ των οποίων μία από τη Ροδόπη. Πρόκειται και πάλι για την εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων MAX.
 
Τέλος το ίδιο διάστημα η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στην έκθεση ProWein στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, όπου θα βρεθούν 13 οινοπαραγωγικές εταιρείες από την Δράμα, την Καβάλα την Ξάνθη και τον Έβρο.
 
Ο κ. Ευφραιμίδης βλέπει πως το ενδιαφέρον για τη συμμέτοχή σε αυτές τις εκθέσεις αυξάνεται σταθερά με το χρόνο, με πάρα πολλά θετικά αποτελέσματα που οδηγούν σε συμφωνίες, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εταιρειών, αλλά και στη συνειδητοποίηση από πλευράς παραγωγών ότι δεν αρκεί το προϊόν να είναι ποιοτικό, αλλά θα πρέπει να είναι και η παρουσίασή του ποιοτική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.