Εκτακτη συσκεψη στο Μαξιμου μετα την εκρηξη κρουσματων

Στο τραπέζι μέτρα για τη Βόρεια Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται αυτή την ώρα μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Στη σύσκεψη υπό τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Ακη Σκέρτσο θα συμμετέχουν οι περιφερειάρχες και η ΚΕΔΕ.

Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας έχει σημάνει συναγερμός μετά την έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ η ανησυχία είναι μεγαλύτερη για ορισμένες περιοχές, όπως στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως φαίνεται από τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ σχετικά με τη διασπορά των κρουσμάτων για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατέκτησε την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο και χθες,  η Θεσσαλονίκη βρέθηκε μια ανάσα από το Λεκανοπέδιο, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Συγκεκριμένα, ενώ το 2020 ο μέσος όρος των ασθενών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ήταν 50, φέτος τον ίδιο μήνα, οι ημερήσιες νοσηλείες έφτασαν τις 102.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.