Εκτακτη χρηματοδοτηση υψους 64 εκατ. ευρω σε Δημους και Σχολικες Επιτροπες για την αντιμετωπιση του ενεργειακου κοστους

«Καλοδεχούμενη» αλλά ελλιπής σε σχέση με τις ανάγκες υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης

Την έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ, στους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την εξασφάλιση της θέρμανσης μαθητών και μαθητριών υπέγραψε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.

Η απόφαση προβλέπει:

  • Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας.
  • Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την δεύτερη έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας, καθώς προηγήθηκε χρηματοδότηση συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και των σχολικών επιτροπών τους για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

Γιάννης Γκαράνης: Καλή η προσπάθεια ωστόσο δεν επαρκεί

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Παρασκευής το επιπλέον ποσό που θα «εισρεύσει» στα σχολεία του Δήμου αντιστοιχούν στο περίπου 50% μιας τριμηνιαίας ΚΑΠ των σχολικών επιτροπών.

Ο ίδιος έκανε αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο να βοηθήσει τις σχολικές επιτροπές, τονίζοντας ωστόσο πως η αύξηση των εξόδων της ενέργειας είναι τέτοια καθιστά και το ποσό αυτό ελλιπές για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και ηλεκτροδότησης, ειδικά στις περιπτώσεις σχολικών μονάδων που διαθέτουν εργαστήρια, λειτουργούν και ως Ολοήμερα και μάλιστα με το διευρυμένο ωράριο κ.ο.κ.

Ο κ.Γκαράνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει σε επιπλέον έκτακτες χρηματοδοτήσεις ώστε οι σχολικές επιτροπές να μην βρεθούν σε αδιέξοδο, υπενθυμίζοντας πως ο Δήμος Κομοτηνής, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα λειτουργήσει συμπληρωματικά όπου απαιτηθεί για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.