Εκπαιδευτικοι της Θρακης επιμορφωνονται για την καταπολεμηση της εμφυλης βιας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ICON Greece

Εργαστήριο εκπαιδευτικών της Θράκης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και παιδαγωγικές παρεμβάσεις στη σχολική τάξη πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την ICON Greece (https://icongreece.gr/).

Η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και στη συνέχεια των μαθητών μέσω των εκπαιδευτικών παρέχει μια ευκαιρία για ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς η ισότητα των φύλων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών για βιώσιμη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά διήμερο εξ αποστάσεως σεμινάριο επιμόρφωσης 14 ωρών, 20 εκπαιδευτικών των νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, εφαρμογή δράσεων στη συνέχεια και τέλος αποτίμηση των δράσεων από τους εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους  13,5 εκ.ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow, www.activecitizensfund.gr

Ο φορέας υλοποίησης του έργου, I.CO.N Greece (Inclusion in Community) είναι ένας ελληνικός μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που ιδρύθηκε για να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα στον τομέα της μη τυπικής εκπαίδευσης.

 Info:

Email επικοινωνίας: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του έργου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.