Εκπαιδευτικοι ΠΑΜ-Θ: «Η πολιτεια να σταθει με σοβαροτητα κι ευθυνη απεναντι στο προβλημα της κινησης διακινητων στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας»

Σε ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις δηλώνουν την ανησυχία τους για τις μετακινήσεις τους από το Σεπτέμβριο ώστε να εργαστούν στα σχολεία που υπηρετούν

Την δυσαρέσκεια τους εκφράζουν και οι παρατάξεις εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σχετικά με το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της διακίνησης μεταναστών επί του αντίθετου ρεύματος της Εγνατίας Οδού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους από τον προσεχή Σεπτέμβριο δεκάδες εκπαιδευτικοί θα αρχίσουν να μετακινούνται εντός των νομών της ΠΑΜ-Θ ώστε να εργαστούν στα σχολεία που υπηρετούν, οι οποίοι εκτός από το δυσβάσταχτο κόστος της μετακίνησης πλέον θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το επικίνδυνο  για της ζωή τους πρόβλημα αυτός της πρακτικής που ακολουθούν οι διακινητές.

Όπως επισημαίνουν απαιτούν από την πολιτεία να σταθεί με σοβαρότητα κι ευθύνη απέναντι στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει άμεσα κι αποτελεσματικά.

Δείτε την ανακοίνωση τους

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβρη δεκάδες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αρχίσουν να μετακινούνται εντός των νομών, αλλά και από νομό σε νομό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να εργαστούν στα σχολεία που υπηρετούν.

Πέρα από το δυσβάστακτο πλέον κόστος της μετακίνησης, φέτος θα έχουν να αντιμετωπίσουν κι ένα επικίνδυνο για τη ζωή τους πρόβλημα: αυτό της εισόδου οχημάτων μεταναστών με μεγάλη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας Οδού, αλλά και στους επαρχιακούς δρόμους, όπως συνέβη στα τέλη του Ιουλίου στο Δωρικό του νομού  Έβρου. Τα περιστατικά αυτά σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποβεί θανατηφόρα και συνεχίζουν να καταγράφονται, χωρίς να βρίσκεται κάποια λύση από τον κρατικό μηχανισμό. Ο κίνδυνος δε γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, αν αναλογιστούμε και το μεγάλο αριθμό των μαθητών που θα μετακινούνται από τις αρχές Σεπτεμβρίου καθημερινά, ώστε να πηγαίνουν στα σχολεία τους.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι αυτονόητο δικαίωμα και πρώτιστη υποχρέωση του κράτους απέναντί τους. Η πολιτική όμως της αποτροπής και της έλλειψης ασφαλών διόδων για πρόσφυγες και μετανάστες οδηγεί με σιγουριά στην ενίσχυση των διακινητών των ευάλωτων αυτών ομάδων ενώ η άκριτη καταδίωξη ύποπτων οχημάτων μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα.

Οι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας με τους φορείς και τις συλλογικότητες του νομού Έβρου και απαιτούμε από την πολιτεία να σταθεί με σοβαρότητα κι ευθύνη απέναντι στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει άμεσα κι αποτελεσματικά.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!!!

Αγωνιστική Συσπείρωση Έβρου

                                                                                   ΣΥΝΕΚ Ροδόπης

                                                                                   ΣΥΝΕΚ Καβάλας

                                                                                 ΣΥΝΕΚ Δράμας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.