Εκπαιδευτικοι καλουν τους φορεις να αντιδρασουν στα Πειραματικα Σχολεια της Κομοτηνης

Κινητοποίηση έξω από τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

Την αντίθεσή του στον ορισμό πειραματικών σχολείων στην Κομοτηνή, χωρίς ενημέρωση και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις γονέων και εκπαιδευτικών, θέλησε να εκφράσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρείς Ιεράρχες», πραγματοποιώντας κινητοποίηση έξω από το κτίριο που στεγάζει τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Η αντίθεσή τους δεν αφορά την ιδέα των πειραματικών σχολείων, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, αλλά στον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε ο ορισμός τους.

Μάλιστα τα πειραματικά σχολεία αποτελούν διαχρονική διεκδίκηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εκ των οποίων δεν τηρήθηκε καμία.

Αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον οικογενειακό προγραμματισμό των παιδιών που κατοικούν στην περιοχή των σχολών, που τώρα θα πρέπει να ελπίζουν ότι θα κληρωθούν στο σχολείο, τόνισε πως ταυτόχρονα θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν στα γειτονικά σχολεία, που θα «απορροφήσουν» τους επιπλέον μαθητές.

Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτά τα σχολεία χάνουν αυθαίρετα την οργανική τους θέση, ενώ δεν υπάρχει και καμία πρόβλεψη, μέχρι τώρα, για την διασύνδεσή τους με το Πανεπιστήμιο.

Όλο αυτό οδηγεί σε κατηγοριοποίηση και διαχωρισμό των σχολείων, σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης, που θεωρεί πως προωθούνται σχολεία μόνο κατ’ όνομα πειραματικά, με τα υπόλοιπα να αντιμετωπίζονται ως υποδεέστερα.

Για αυτό και κάλεσε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και τους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν σε αυτή την κίνηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.