Εκπαιδευση στη Βασικη Υποστηριξη Ζωης απο το παραρτημα Κομοτηνης του Ελληνικου Ερυθρου Σταυρου

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ

Η πρώτη από τις τρεις εκπαιδεύσεις και πιστοποιήσεις στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και χρήση AED του Τμήματος Σαμαρειτών του παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ έλαβε χώρα στην Κομοτηνή, την Τρίτη 7 Ιουνίου.

20 συμπολίτες μας, από τους συνολικά 60 που θα εκπαιδευτούν, βρέθηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γιώργος Παυλίδης» όπου οι εκπαιδευτές του παραρτήματος έκαναν επίδειξη των τεχνικών που χρειαζόταν να μάθουν για να μπορέσουν να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπό μας αν το χρειαστεί..

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης δημιουργήθηκε το 2008 και αποσκοπεί στην αύξηση του αριθμού των εκπαιδευμένων πολιτών κάθε ηλικίας στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση “ΚΑΑ” και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή “ΑΕΑ – AED”.

Υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED” του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με διάρκεια 6 ώρες.

Οι εκπαιδευόμενοι μετά τη θεωρητική και πρακτική τους εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές τελευταίας τεχνολογίας, απόκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια με πιστοποίηση ISO και Διεθνή Αναγνώριση.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί ξανά την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρες 09:00-15:00 για 20 πολίτες και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 22 και ώρες 16:00-22:00 για 20 πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.