Εκπαιδευση και τις γιορτινες μερες για τα μελη της ΕΟΔ Ροδοπης

Εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών σε συνεργασία με την ΠΥ Κομοτηνής

Η εκπαίδευση για την ΕΟΔ Ροδόπης δεν σταμάτησε ούτε τις γιορτινές ημέρες. Την Κυριακή 2 Γενάρη και για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή για τα μέλη της ΕΟΔ Ροδόπης, παλιά και νέα, πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο μέρος της εμπλουτισμένης εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνοντας και το όχημα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής συνεχίζοντας έτσι την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπαίδευση αφορούσε κοπή και απομάκρυνση δέντρων που έχουν κλείσει την κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους όπως επίσης τους τρόπους διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών, άντληση υδάτων σε καταστάσεις πλημμυρικών φαινομένων τόσο με βενζινοκίνητη όσο και με ηλεκτροκίνητη αντλία με την χρήση γεννήτριας ρεύματος, πυρόσβεση σε αστικό ιστό, πυρόσβεση με χρήση κατασβεστικού αφρού και ζεύξη αντλιών για κατάσβεση σε δασικές πυρκαγιές. Οι γνώσεις και οι πληροφορίες που αποκομίστηκαν πολλές.

«Με την διάθεση να πραγματοποιηθεί ξανά σύντομα μια τέτοιου είδους εκπαίδευση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής για την διάθεση του Πυροσβεστικού οχήματος, τον ίδιο τον οδηγό του οχήματος και το υπόλοιπο προσωπικό για τον χρόνο που διέθεσαν για την οργάνωσή της» σημειώνει η ΕΟΔ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.