Εκοψε την βασιλοπιτα του το παραρτημα Ροδοπης της Ελληνικης Μαθηματικης Εταιρειας

Στον γενικό γραμματέα Τάσο Ψαθά το φλουρί

Τη βασιλόπιτά της για το νέο έτος έκοψε το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο καφέ – μπαρ «Σβούρα».

Η κοπή της βασιλόπιτας συνέπεσε και με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 83ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «Θαλής» όπου η Ροδόπη μέτρησε τρεις επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι περνούν στην επόμενη φάση, ήτοι στην 40η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος κ. Νίκος Νικολαΐδης ξεκίνησε την τοποθέτησή του με τα συγχαρητήρια προς τους επιτυχόντες με την ευχή «να αποτελούν παράδειγμα και στους επόμενους μαθητές που θα επιλέγουν να συμμετάσχουν σε αυτούς τους διαγωνισμούς» προαναγγέλλοντας και την έναρξη των εγγραφών για τον διαγωνισμό «Πυθαγόρας» που αφορά σε μαθητές και μαθήτριες από την Β’ τάξη του δημοτικού έως και την Γ’ τάξη του Γυμνασίου που και φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Νικολαΐδης επεσήμανε πως ο μέσος αριθμός των μαθητών που επιλέγουν να συμμετέχουν σε μαθηματικές διοργανώσεις παραμένει σταθερός, υπογραμμίζοντας πως «τα παιδιά αγαπούν τα μαθηματικά».

Να σημειωθεί πως ο τυχερός της βασιλόπιτας ήταν ο γενικός γραμματέας του παρατήματος κ. Τάσος Ψαθάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.