Εκοψε τη βασιλοπιτα της η αντιπροσωπεια Κομοτηνης της ΕΟΠΕ-ΕΟΝΕΠΕ

Σε γιορτινό και χαρούμενο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της αντιπροσωπείας Κομοτηνής του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων το βράδυ της Κυριακής 24 Ιανουαρίου.
 
Νέοι φοιτητές και απόφοιτοι τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέλη του Οργανισμού,  συγκεντρώθηκαν μετά από πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα – Συντονιστή της αντιπροσωπείας κ. Αλέξανδρου Ράδου στη ταβέρνα Λαδόκολλα προκειμένου να καλωσορίσουν το 2016 και να δώσουν τις ευχές τους για ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό, ελπιδοφόρο έτος με ειρήνη, υγεία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Την πρόσκληση επίσης αποδέχτηκαν και επίσημοι προσκεκλημένοι όπως ο Δήμαρχος Κομοτηνής αποδεικνύοντας έτσι τη στήριξη του στους νέους.
 
Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.) αποτελεί Αστικό Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Λειτούργει πάντα συμφώνα με την αρχή της Δημοκρατίας, την τήρηση, τον σεβασμό, και την προάσπιση του Ελληνικού Συντάγματος και Νομών του Κράτους καθώς επίσης με βάση τον εθελοντισμό, τη διάθεση προσφοράς και την προσπάθεια διάδοσης και προώθησης της Πολίτικης Επιστήμης. Υιοθετεί τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών όπως αυτές καταγράφονται στο Χάρτη των Ηνωμένων  Εθνών, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το σύνολο των κανόνων του ανθρωπιστικού δικαίου.
 
Η νεολαία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.-HAPSc) αποτελεί μετεξέλιξη του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε.) Ο Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2008 από νέους πολιτικούς επιστήμονες. Είναι ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στόχοι του είναι η προώθηση της σημασίας της πολίτικης επιστήμης, η ενθάρρυνση της διεπιστημονικής προσέγγισης και του διαλόγου μεταξύ πολιτικών επιστημόνων, οικονομολόγων, νομικών και διεθνολόγων και η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πολιτικών επιστημόνων, με απώτερο σκοπό την ίδρυση πολίτικου επιμελητηρίου.
 
Στα χρόνια αυτά παρουσίας του, ο οργανισμός έχει να επιδείξει πλούσιο έργο. Ως απόρροια αυτού ο ΕΟΝΕΠΕ έχει αναγνωριστεί επίσημα από το κράτος μιας  και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους κρατικούς φορείς όπως η Βουλή των Ελλήνων και η προεδρεία της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο νέων για τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στη Βουλή διεξήχθη  υπό την αιγίδα του τέως Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.
 
Ο Οργανισμός επίσης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος αφού έχει συμβουλευτική ιδιότητα στον ΟΗΕ, έναν οργανισμό με παγκόσμια εμβέλεια, κύρος και αξιοπιστία. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας στέλνει αντιπροσώπους του στις έδρες του ΟΗΕ σε Νέα Υόρκη, Βιέννη, και Γενεύη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.