«Εκοιμηθη» ο πρωτοπρεσβυτερος Παπαμιχαηλ Σιριβιανος

Τη Δευτέρα, από τις 6.00 μ.μ., οι πιστοί μπορούν να αποχαιρετίσουν το σεπτό πρόσωπο του πατρός, στον Ι. Ν. Κοσμά και Δαμιανού στην Ποταμιά Ξάνθης, όπου την Τρίτη, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα ψαλεί και η εξόδιος ακολουθία

«Εκοιμήθη» σήμερα, Σάββατο, Κωνσταντίνου και Ελένης, ο  Παπαμιχαήλ Σιριβιανός, πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, ιερουργών στον Ιερό Ναό Κοσμά και Δαμιανού της Ποταμιάς Ξάνθης.

Κλείνει έτσι, κατά κόσμον,  την επί γης «βασανισμένη» πορεία του που ξεκίνησε στην Ελλάδα από την εισβολή στο νησί γέννησής του, την Κύπρο,  ένας φωτισμένος κληρικός, σκέπη και προστασία και χορηγός  ζωής σε όλα τα αποτρόπαια του βίου για χιλιάδες πιστών ορθοδόξων, πνευματικών του, κατά κυριολεξία,  τέκνων.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο της εξ ουρανών προστασίας του.

Ο Παπαμιχαήλ Σιριβιανός,  ιερουργών  τις τελευταίες δεκαετίες, στην Ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, είχε την εκ Θεού  ευλογία να λειτουργήσει την ενορία του με την κυριολεκτική σημασία της  λέξεως εκκλησία, ως χώρου  συγκέντρωσης, σύναξης των πιστών για να μπορέσει  το ποίμνιό του να προσεγγίσει τα νάματα της ορθοδόξου πίστεως και να εμβαπτισθεί στις δύσκολες,  αλλά  και τις  μόνες προσιδιάζουσες  στον άνθρωπο, αξίες της  διδασκαλίας του Ιησού Χριστού, των Αποστόλων, της Παλαιάς και  Καινής Διαθήκης.  Κι αυτό μέσω των συνάξεων που συνέβαιναν στο ενοριακό οίκημα, δίπλα στο Ναό, κάθε Κυριακή και μετά τη Θεία Λειτουργία, παρέχοντας τη δυνατότητα λόγου στους παρακαθημένους και απαντώντας σε κάθε υποβαλλόμενη ερώτηση.

Ο Παπαμιχαήλ Σιριβιανός  ήταν επί γης, και θα εξακολουθήσει να είναι για τα πνευματικά του παιδιά και τους προστρέχοντες στους  τόμους του  έργου του  «Λόγος ελπίδας και ζωής»,  η γέφυρά  τους με τον ουρανό, ο θεραπευτής  της ψυχής, αυτός που τους ΚΡΑΤΟΥΣΕ και ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ανοίγοντάς τους, αν θέλουν να ακολουθήσουν τον λόγο του Θεού, τη δίοδο προς τον ουρανό.

Τα  φάρμακά του, τα  προσφερόμενα ιάματα:   η πίστη στη δύναμη της ΠΙΣΤΗΣ και το ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,  οι πνευματικές βιταμίνες της υπομονής, της απαντοχής, της ειρήνης, της ελπίδας, η ΠΡΟΣΕΥΧΗ, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η αδελφοσύνη, η σφυρηλάτηση μεταξύ των πιστών  της αδελφικής σχέσης έτσι ώστε να έχουν  περιεχόμενο οι λέξεις πνευματικοί αδελφοί. Φάρμακα, ιάματα  για τα  δεκάδες  πνευματικά του παιδιά που προσέτρεχαν από παντού και  από όλες τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα προαναφερθέντα  είναι λίγα από τα δήλα, που ζήσανε όσοι είχαν την ευλογία του Θεού να είναι πνευματικά του παιδιά, αλλά και όσα στο μέλλον θα είναι.  Γιατί  το χέρι του ο Παπαμιχαήλ  το άπλωνε πάντοτε για να δώσει. Και υλικά σε όσους το είχαν ανάγκη. Για να περπατούν όρθιοι  και με αξιοπρέπεια στη ζωή που τους δώρισε ο Θεός.

Στην οικογένειά του, την πρεσβυτέρα Παναγιώτα,  γενναία ψυχή και  πραγματικό  υποστήριγμα  της ζωής του πατρός, τα παιδιά του Γιώργο, Μαρία, Ελένη, Νικολέτα, τις οικογένειές τους  και τα παιδιά τους, 

τα θερμά μας συλλυπητήρια, η Παναγία,  Παραμυθία  στο πλευρό τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.