Εκμαθηση Η/Υ και ιντερνετ για τα μελη των ΚΑΠΗ Κομοτηνης

Γιατί η επαφή με την τεχνολογία δεν αποτελεί προνόμιο των νέων

Στις μέρες μας, ο «μαγικός κόσμος» των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα του διαδικτύου δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν. Μολονότι οι νεότερες ηλικίες έχουν μεγαλύτερη επαφή και περισσότερες γνώσεις πάνω στα συγκεκριμένα αντικείμενα, το σίγουρο είναι ότι έχουν πάψει να αποτελούν αποκλειστικό τους προνόμιο. Την παραπάνω διαπίστωση έρχεται να επιβεβαιώσει η ενθουσιώδης ανταπόκριση, που βρήκε η πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του δήμου Κομοτηνής να δημιουργήσει τμήματα επιμόρφωσης εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και ίντερνετ για τα μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης μας. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πέρυσι, με την αξιοποίηση σχετικού προγράμματος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, και δημιουργήθηκαν δύο τμήματα, με συνολικά 33 εκπαιδευόμενους.
 
Τα μαθήματα έγιναν στις εγκαταστάσεις του Προλειτουργικού Κέντρου, όπου υπάρχει και αίθουσα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ενόψει της επανάληψης φέτος του συγκεκριμένου προγράμματος, το ενδιαφέρον των μελών των ΚΑΠΗ εμφανίζεται ακόμα ζωηρότερο. Αυτό το ενδιαφέρον μάλιστα επικεντρώνεται στη χρήση του διαδικτύου και ειδικότερα του skype και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που επιτρέπουν στους ηλικιωμένους να επικοινωνούν με συγγενείς, φίλους και οικείους τους, οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και συχνά σε χώρες του εξωτερικού.
 
Το παραπάνω ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης ανάμεσα στα μέλη των ΚΑΠΗ, κατά τη διάρκεια της γιορτής που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή η διοίκηση του ΚΕΜΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τιμής στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. Οι παρευρισκόμενοι επιβεβαίωσαν το καλό κλίμα, που υπάρχει μεταξύ τους, ενώ είχαν να πουν τα καλύτερα για τις πολυποίκιλες δράσεις και εκδηλώσεις, που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν στις δομές των ΚΑΠΗ. Οι συζητήσεις, πάντως, δεν άργησαν να παραχωρήσουν τη θέση τους στο κέφι, στο τραγούδι και στον χορό…

Γιάννης Γκαράνης «Τα ΚΑΠΗ θα συνεχίσουν, μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους, να υποστηρίζουν ουσιαστικά τα μέλη τους σε όλο το φάσμα των αναγκών τους»

Στο πλευρό των ηλικιωμένων βρέθηκαν ασφαλώς ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Γιάννης Γκαράνης και Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, όπως επίσης στελέχη και προσωπικό των ΚΑΠΗ, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου.
 
Ο κ. Γκαράνης διαβεβαίωσε ότι τα ΚΑΠΗ θα συνεχίσουν, μέσα από τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους, να υποστηρίζουν ουσιαστικά τα μέλη τους σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, ενώ στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τιμής στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, υπογράμμισε πως οι ηλικιωμένοι, με τη σοφία τους και με τη ουσιαστική βοήθεια που προσφέρουν, είναι πάντοτε πολύτιμοι για τα παιδιά τους και για όλους τους νεότερους. 

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου «Στο ΚΕΜΕΑ του δήμου Κομοτηνής προσπαθούμε να τιμούμε τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας κάθε μέρα»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Στογιαννίδου, που υπογράμμισε καταρχήν ότι «στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης του δήμου Κομοτηνής προσπαθούμε να τιμούμε τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας κάθε μέρα». «Αυτό το λέω, γιατί γνωρίζω τις σπουδαίες προσπάθειες που καταβάλλει τόσο η διοίκηση, όσο ακόμα περισσότερο το μόνιμο προσωπικό των ΚΑΠΗ, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να στηρίζει τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και να βοηθάει με όλους τους τρόπους στο να βελτιώνεται η ζωή τους». Στο μήνυμά της η αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ υπογράμμισε πως οι ηλικιωμένοι «εξακολουθούν να αποτελούν ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία στηρίγματα για την οικογένειά τους, διότι στηρίζουν όχι μόνο ηθικά, αλλά και υλικά και οικονομικά τα παιδιά και τα εγγόνια τους». «Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να τους τιμούμε», συμπλήρωσε, «να μην τους ξεχνούμε και να τους σεβόμαστε». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.