Εκλεψαν τις εντυπωσεις οι ωφελουμενοι στην Μουσικοθεατρικη Παρασταση «Οι νοτες της φιλιας»

Προς αναζήτηση χρηματοδότησης ο Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων ώστε να συνεχιστεί το Μουσικό Εργαστήρι για Άτομα με Νοητική Υστέρηση

Με την Μουσικοθεατρική Παράσταση «Οι νότες της φιλίας» ολοκληρώθηκε το έργο το «Μουσικό Εργαστήρι για Άτομα με Νοητική Υστέρηση» που υλοποίησε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».

Οι ωφελούμενοι του εργαστηρίου ανέβηκαν στη σκηνή που είχε στηθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Αγρόκτημα Υφαντών, και έδειξαν την πρόοδό τους κατά τον χρόνο αυτό της μουσικοθεραπείας.

Το Μουσικό Εργαστήρι, που είχε πάνω από 50 ωφελούμενους, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, παρείχε κατά τη διάρκεια τη χρονιάς μουσική εκπαίδευση και μουσικοθεραπεία ενδυναμώνοντας τις δυνατότητες των ωφελούμενων, που έκαναν σημαντική πρόοδο και συμμετείχαν με μεγάλη όρεξη τόσο στα εργαστήρια, όσο και στην εκδήλωση ολοκλήρωσης.

Το έργο Μουσικό Εργαστήρι για Άτομα με Νοητική Υστέρηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants, με εκπρόσωπο στην Ελλάδα το ίδρυμα Μποδοσάκη.

Θα συνεχιστούν τα εργαστήρια

Η χρηματοδότηση αυτή σταματά με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όμως η πρόεδρος του συλλόγου Αγίων Θεοδώρων κ. Νατάσα Λιβεριάδου, τόνισε εμφατικά πως το εργαστήρι θα συνεχίσει και τις επόμενες χρονιές, με χρηματοδότηση που θα αναζητήσει ο Σύλλογος.

Και αυτό γιατί φάνηκε όλο αυτό το διάστημα, ότι μέσα από τη μουσική οι ωφελούμενοι είχαν τόσο διέγερση και ανάπτυξη σε ατομικό επίπεδο, αλλά βοήθησε και στην ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους, μια ενίσχυση που θα ήταν ακόμα σημαντικότερη αν η πανδημία δεν είχε θέσει περιορισμούς στις εκδηλώσεις. Για να μην χαθεί λοιπόν αυτή η πρόοδος, ο σύλλογος θα συνεχίσει τα εργαστήρια.

Την ίδια ώρα ο Σύλλογος συνεχίζει να λειτουργεί τις τρείς στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, εντός της πόλης, όπου φιλοξενούνται συνολικά 9 άτομα. Στόχος τους μάλιστα είναι να δημιουργήσουν τρείς ακόμα, επειδή και η εμπειρία μέχρι τώρα έχει δώσει πάρα πολύ καλά δείγματα γραφής, ενώ υπάρχει και σημαντικό ενδιαφέρον από επιπλέον ωφελούμενους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.