Εκλεισε η νευροχειρουργικη κλινικη του Γ.Π.Ν. Αλεξανδρουπολης

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στους ασθενείς της περιοχής του Έβρου, και γενικότερα της Θράκης, εξαιτίας του ότι έκλεισε η νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, μετά την παραίτηση του διευθυντή της. Η συγκεκριμένη κλινική αντιμετώπιζε εδώ και πολύ καιρό προβλήματα, με την αδυναμία στελέχωσής της με γιατρούς αλλά και με περισσότερες κλίνες.
Σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης, κ. Σάββα Δευτεραίο, που μίλησε στον ΠτΘ, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ένα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα πριν από λίγο καιρό, όταν ο διευθυντής της κλινικής χειρουργούσε έναν 18χρονο και προέκυψε ένα επείγον περιστατικό. Ο διευθυντής δεν μπορούσε να εξετάσει τον ασθενή, όντας ο ίδιος στο χειρουργείο, ο ασθενής κατέληξε και οι συγγενείς του υπέβαλλαν μήνυση εναντίον του. Μετά από αυτό το περιστατικό ο διευθυντής της νευρολογικής κλινικής παραιτήθηκε. Ακολούθησε βέβαια ΕΔΕ η οποία έχει τελεσιδικήσει, η απόφαση μάλιστα έχει σταλεί και στο Υπουργείο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης, κ. Σάββας Δευτεραίος, τόνισε ότι τουλάχιστον η ΕΔΕ είχε αίσιο τέλος για τον γιατρό, ο οποίος όμως τώρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ποινικά δικαστήρια, γιατί δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε δύο περιστατικά ταυτόχρονα!

Να μας πούνε ότι θέλουν να κλείσουν το νοσοκομείο

ΠτΘ: κ. Δευτεραίε, τι συμβαίνει με την νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης;
Σ.Δ.:
Η νευρολογική κλινική είχε 4 κρεβάτια και 2 γιατρούς να καλύπτουν τα περιστατικά ένα μήνα, και μάλιστα η επικουρική γιατρός που υπήρχε παραιτήθηκε. Από τον Μάρτιο λοιπόν μέχρι σήμερα δεν έχει διοριστεί άλλος. Τώρα λοιπόν παραιτήθηκε και ο διευθυντής, ο οποίος παραμένει μόνο ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο. Έτσι λοιπόν η νευρολογική κλινική έχει μείνει με έναν μόνο γιατρό και η διοίκηση του νοσοκομείου κοινοποίησε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει νευροχειρουργικά περιστατικά η Αλεξανδρούπολη.
Η είδηση δεν είναι ο θάνατος ενός συνανθρώπου μας. Είναι οι επισφαλείς εφημερίες, η μείωση των δαπανών για την υγεία, είναι η δήλωση του Υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου στην Καβάλα ότι δεν θα γίνουν προσλήψεις γιατρών. Αν θέλουν να κλείσει το Γ.Π.Ν. Αλεξανδρούπολης να μας το πούνε καθαρά. Εμείς, οι γιατροί του νοσοκομείου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακόμη κι αν μας «τρέχουν» στα δικαστήρια.

Θέλουμε να λειτουργήσει η νευρολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης

ΠτΘ: Ποια προβλήματα προκύπτουν από το κλείσιμο της κλινικής;
Σ.Δ.:
Αυτό που ουσιαστικά καταγγέλλουμε είναι ότι δεν λειτουργεί νευροχειρουργική κλινική σε όλη τη Θράκη. Άρα αυτή τη στιγμή ένα νευροχειρουργικό περιστατικό μπορεί να χειρουργηθεί στην Καβάλα, το νοσοκομείο της Καβάλας δεν έχει μονάδα εντατικής θεραπείας κι έτσι ο ασθενής πρέπει να διακομιστεί στην Αλεξανδρούπολη. Ένας ασθενής δηλαδή μεταφέρεται από την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη σε επικίνδυνη κατάσταση. Όλα αυτά εγκυμονούν κινδύνους. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργήσει η νευρολογική κλινική της Αλεξανδρούπολης.

ΠτΘ: κ. Δευτεραίε, πόσο σημαντικό είναι για την Θράκη το κλείσιμο μιας και μόνο κλινικής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης;
Σ.Δ.:
Όταν λειτουργούσε κανονικά η νευροχειρουργική κλινική είχε καταφέρει μέσα σε 5 χρόνια να υπηρετήσει μια λίστα αναμονής 2 ετών. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι υπάρχει ζήτηση. Αν λοιπόν στελεχωθεί η κλινική όχι μόνο θα λειτουργήσει αλλά θα αποδώσει και στη Θράκη. Είναι κάτι που το ζητάει ο τόπος. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι κλείνει η κλινική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.