Εκλεισαν τις τηλεορασεις και κατεκλυσαν τις παραλιες οι Κομοτηναιοι

«Λίστες αναμονής»… για ένα σετ ξαπλώστρας-ομπρέλας

Ανάσες δροσιάς και ευκαιρίες απόδρασης από τη μελαγχολική εσχάτως καθημερινότητα αναζήτησαν οι Κομοτηναίοι το σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, στις κοντινότερες παραλίες του νομού μας. Δε θα ήταν υπερβολή να χρησιμοποιηθεί ο όρος «πανδαιμόνιο», για να περιγράψει τη μαζική προσέλευση λουομένων στην παραλιακή ζώνη Φαναρίου-Αρωγής, καθότι την ώρα που στα αναψυκτήρια δημιουργούνταν «λίστες αναμονής» για ένα σετ ξαπλώστρας και ομπρέλας, ακόμα και στα ενδιάμεσα τμήματα της αμμουδιάς, που δεν εκμεταλλεύονται από ιδιώτες, τα κενά που αντίκριζε κανείς αυτό το σαββατοκύριακο ήταν ελάχιστα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.


Πρόκειται αναμφισβήτητα για τη μεγαλύτερη φετινή κάθοδο των Κομοτηναίων προς τις παραλίες του νομού, ικανή να εξισορροπήσει μια στατιστική, που ήθελε τους επισκέπτες από τη Βουλγαρία- τουλάχιστον μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα- να αποτελούν πλειοψηφία ανάμεσα στους λουόμενους. Η αλήθεια είναι ότι ο καιρός κάθε άλλο παρά σύμμαχος στάθηκε στο ξεκίνημα της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, όμως και οι καταιγιστικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, που «σημάδεψαν» τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λειτούργησαν αρκούντως αποτρεπτικά ως προς τη διάθεση του κόσμου να αποδράσει στις παραλίες. Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, ωστόσο, και βλέποντας τον υδράργυρο να «προκαλεί» με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, οι Κομοτηναίοι έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τη ζοφερή επικαιρότητα, έκλεισαν για λίγο τις τηλεοράσεις τους και αναζήτησαν στιγμές ξεγνοιασιάς, με δροσερές βουτιές στα νερά του θρακικού πελάγους.  

Στην άκρη ο φόβος και ανάγκη να καλοκαιρινή απόδραση

Τα παραπάνω μας επιβεβαίωσε και η κ. Ελένη Αποστολοπούλου, υπεύθυνη του Crab beach bar, ενός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της παραλίας Φαναρίου-Αρωγής. Σε επίπεδο προσέλευσης ήταν το πιο παραγωγικό σαββατοκύριακο της φετινής σαιζόν, όπως αναγνώρισε η κ. Αποστολοπούλου, με τους μισούς σχεδόν από τους λουόμενους να προέρχονται από την περιοχή μας. Ευνοϊκά προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με την ίδια, επηρέασε ασφαλώς η βελτίωση του καιρού και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Παρατήρησε, εντούτοις, ότι μετά από τον αρνητικό αντίκτυπο, που προκλήθηκε από το κλείσιμο των τραπεζών και από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, ο κόσμος φαίνεται ότι έχει ανάγκη να μπει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς και να αφήσει στην άκρη τις δυσκολίες. Στις τάξεις, ειδικότερα, της νεολαίας ο φόβος για τις πολιτικές εξελίξεις είναι περιορισμένος, όπως επισήμανε, ενώ και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, παρότι αρχικά αναστατώθηκαν, δείχνουν να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ψυχραιμία τα πράγματα.

Ελένη Αποστολοπούλου «Θα πρέπει όλοι να προσέξουμε τους επισκέπτες και να τους κρατήσουμε στην περιοχή μας»


Όσο για τους βόρειους γείτονές μας, που αποτελούν πλέον ένα κεφάλαιο για την περιοχή μας και φέτος πραγματικό «σωσίβιο» για τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, η κ. Αποστολοπούλου παρατήρησε ότι πρόκειται για πολύ καλούς πελάτες, οι οποίοι πρέπει να τύχουν της ιδιαίτερης προσοχής όλων μας. «Θα πρέπει όλοι να τους προσέξουμε και να τους κρατήσουμε στην περιοχή μας», υπογράμμισε, «γιατί για πρώτη φορά έχουμε τουρίστες και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε την τοπική μας οικονομία». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.