Εκκληση της Μαγδας Γιαμουσταρη για εμβολιασμο ολων των ανω των 60

Αυξάνονται οι ασθενείς της ηλικιακής ομάδας που νοσηλεύονται και από την περιοχή μας

Επιπλέον αύξηση των ασθενών θα φέρει και επαναλειτουργία της κλινικής Covid στο νοσοκομείο Κομοτηνής, με περιορισμούς στην υπόλοιπη λειτουργία του

Έκκληση να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, που παραμένουν ανεμβολίαστοι, κάνει η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, με αφορμή την αύξηση των ασθενών με κορωνοϊό σε αυτές τις ηλικίες που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, και τα προβλήματα που θα προκαλέσει αυτή η έξαρση αφενός στην υγεία των ασθενών, αφετέρου στην λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όπως είναι γνωστό, με την μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων πριν από μερικούς μήνες, σταμάτησε να λειτουργεί η Μονάδα covid-19 στο νοσοκομείο του νομού μας. Αυτό σημαίνει πως στο Νοσοκομείο Κομοτηνής όταν εντοπιστεί κάποιο κρούσμα, ο ασθενής που χρειάζεται νοσηλεία λόγω covid μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όμως τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πλέον αρκετοί ασθενείς, αυτής της ηλικιακής ομάδας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, οι οποίοι έχουν πάει στην Αλεξανδρούπολη για νοσηλεία, με αποτέλεσμα να αρχίσει να πιέζεται εκεί η κλινική.

Αν συνεχιστεί αυτή η ροή, μοιραία θα επανέλθουμε στην κατάσταση που ζούσαμε την άνοιξη, με την λειτουργία κλινικής covid και στην Κομοτηνή, που σημαίνει με τη σειρά της, συγχώνευση και μείωση κλινών των υπολοίπων κλινικών, περιορισμό προγραμματισμένων χειρουργείων, μείωση εξωτερικών ιατρείων. Κάτι που εν τέλει μοιραία θα αποβεί εις βάρος των ασθενών.

Μόνη λύση, για να προστατέψουν την υγεία τους οι συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε η κ. Γιαμουστάρη, είναι το εμβόλιο, ιδιαίτερα τώρα, που έχουν την πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις ηλικίες άνω των 60-65, ιδιαίτερα σε αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και αποτελούν και τον κύριο όγκο όσων αυτή τη στιγμή μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη.

Για αυτό και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής απεύθυνε έκκληση για εμβολιασμό, τονίζοντας πως πλέον υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ραντεβού για όποιον το επιθυμεί το γρηγορότερο δυνατόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.