Εκκληση για περαιτερω στηριξη του Γηροκομειου Κομοτηνης

Από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον πρόεδρο του Ιδρύματος π. Δημήτριο Βασιλειάδη

Πετρέλαιο θέρμανσης και αμαξίδια εξασφαλίστηκαν μέσω των ενεργειών του βουλευτή Ροδόπης

Το Γηροκομείο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ανταποκρινόμενος στην πρόσφατη έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιδρύματος π. Δημήτριος Βασιλειάδης.

Ο κ. Στυλιανίδης παρέδωσε στο ίδρυμα 4 αμαξίδια που προμηθεύτηκε για αυτό το λόγο ο Σύνδεσμο Ελληνογερμανικής Φιλίας FILIA VELBERT, μίλησε για τις κινήσεις που έχει κάνει για την καλύτερη λειτουργία του Γηροκομείου, ενώ προέτρεψε όλους τους πολίτες να στηρίξουν την λειτουργία του, όπως έκαναν και στην αρχή της πανδημίας με το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα

Η επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη, σημείωσε ο π. Βασιλειάδης, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το γηροκομείο Κομοτηνής, γιατί οι οικονομικές ανάγκες είναι μεγάλες, και έχει μεγάλη ανάγκη στήριξης από την κοινωνία της πόλης, από την αυτοδιοίκηση και την πολιτεία.

«Το δικό σας ενδιαφέρον ως τοπικού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος μας δίνει την ελπίδα πως το ενδιαφέρον αυτό θα είναι εξαιρετικά παραγωγικό» ανέφερε, μιας και συνοδεύεται ήδη από προσφορά καυσίμων για θέρμανση από τοπική επιχείρηση, αλλά και των αμαξιδίων.

Έκανε δε μνεία και στην προηγούμενη προσφορά του κ. Στυλιανίδη ως υπουργού προς το ίδρυμα, και τον ευχαρίστησε για το διαχρονικό του ενδιαφέρον και ελπίζει να αποτελέσει και παράδειγμα για όλους τους άλλους.

Κάλεσμα στην τοπική αγορά και την κοινωνία

Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν να το κρατήσουν όρθιο στη δύσκολη αυτή συγκυρία, απευθυνόμενος στην τοπική κοινωνία για την στήριξή του.

Επιθυμώντας να δείξει έμπρακτα την ευαισθητοποίηση αυτή, έκανε μια σειρά από επαφές για τη στήριξη του γηροκομείου, και ευχαρίστησε την εταιρεία M.Pack ΑΕ που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του και προμήθευσε το Ίδρυμα με καύσιμα για την θέρμανση για όλο το φετινό χειμώνα. Επίσης ευχαρίστησε το Σύνδεσμο Ελληνογερμανικής Φιλίας FILIA VELBERT για την προσφορά 4 αμαξιδίων για την εύκολη μεταφορά των ηλικιωμένων, καθώς και τα ΚΤΕΛ Ροδόπης και Ηγουμενίτσας για τη δωρεάν μεταφορά των υλικών.

Ο βουλευτής Ροδόπης κάλεσε την τοπική αγορά και την τοπική κοινωνία να δείξουν ανάλογη ευαισθησία, στηρίζοντας με οποιονδήποτε τρόπο το ίδρυμα, όπως έπραξαν πριν δυο χρόνια, όταν ξεκίνησε η πανδημία, με το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Προσπάθεια για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών στα ιδρύματα

Ερωτηθείς για το θέμα της ελάφρυνσης της επιβάρυνσης της δομής αυτής, όπως και ανάλογων τέτοιων κοινωνικών δομών σε όλη τη χώρα, από φόρους και τέλη, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως ολοκληρώνει μια νομική μελέτη, που θα δημοσιοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες, που αποδεικνύει τι ποσοστό του μέσου εισοδήματος ενός φυσικού προσώπου ή εταιρείας επιστρέφει το κράτος.

Μέσα σε αυτή τη μελέτη γίνεται ειδική αναφορά στα ιδρύματα, και αναδεικνύεται η αδικία κοινωφελή ιδρύματα όπως το γηροκομείο Κομοτηνής να επιβαρύνονται εξίσου με κερδοσκοπικές εταιρείες ή με οικονομικά άνετα φυσικά πρόσωπα.

Σαφώς υπάρχουν νομικοί και άλλοι φορολογικοί λόγοι που κάνουν περίπλοκο το ζήτημα, όμως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, υπάρχει μια ομάδα βουλευτών που δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε τέτοιες δομές που στηρίζουν το κοινωνικό κράτος, που βοηθούν τις ευαίσθητες ομάδες, να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο. «Δεν μπορώ να σας πω πότε θα επιτευχθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα, υπάρχει όμως μια τέτοια κίνηση που πιέζει για λιγότερους φόρους και περισσότερο κοινωνικό και δίκαιο κράτος στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.