Εκκενωση της νεας καταληψης του UTOPIA A.D. στην παλια Νομικη

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή

Εκκένωση του χώρου UTOPIA A.D. στην Παλιά Νομική Κομοτηνής έγινε εκ νέου νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μετά την ανακατάληψη του χώρου μια μέρα νωρίτερα.

Να θυμίσουμε πως το στέκι είχε εκκενωθεί πριν από περίπου δύο μήνες, και την Παρασκευή επιχειρήθηκε ανακατάληψή του, που κράτησε λιγότερο όμως από μία μέρα.

Τα μέλη της συλλογικότητας με ανάρτησή τους σε ιστιοσελίδα θεωρούν υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτή την πρυτανική αρχή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση έχει ως εξής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα του τμήματος της Νομικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό χθες, Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 11:30.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων κατέλαβε χώρο του ανωτέρω κτηριακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τη διατήρηση της τάξης.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής».

Απομάκρυνση της αστυνομίας ζητούν φοιτητές της Πανσπουδαστικής

Την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων ζητούν οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική για τους φοιτητικούς συλλόγους της Κομοτηνής με ανακο΄νωσή τους η οποία έχει ως εξής:

«Καταδικάζουμε την πρωτοφανή αστυνομική παρουσία από το πρωί του Σαββάτου (13/4), στο Κτήριο της Παλιάς Νομικής Κομοτηνής του ΔΠΘ. Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμιά δουλειά μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια να εμπεδωθεί κλίμα αστυνομοκρατίας στους χώρους σπουδών μας, με την παρουσία δεκάδων αστυνομικών των ΜΑΤ, σε χώρο που καθημερινά σιτίζονται εκατοντάδες φοιτητές στην φοιτητική Λέσχη. Όλα αυτά στο φόντο της συνέχισης του αγώνα των φοιτητικών συλλόγων μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες που δόθηκαν ενάντια στο νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και της κινητοποίησης στην προγραμματισμένη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη στην οποία θα παρευρεθεί και ο Υπουργός Παιδείας.

Απαιτούμε άμεσα να αποχωρήσουν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο του Πανεπιστημίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.