Εκδρομη-επισκεψη στη Μονη Οσιου Μαξιμου στο Παπικιο Ορος

Το Σάββατο από την Εταιρία Θρακικών Ερευνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Θρακικών Ερευνών στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, που στοχεύουν, πλην των άλλων, στην ενίσχυση των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών της εταιρίας, αλλά και στην επικοινωνία τους με τα μνημεία και τους σημαντικούς χώρους του ιστορικού παρελθόντος της Ροδόπης, οργανώνει στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, εκδρομή – επίσκεψη στη Μονή Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτη. Η Μονή όπως είναι γνωστό, βρίσκεται στις υπώρειες του Παπίκιου Όρους, εκεί όπου εδραιώθηκε, αναπτύχθηκε και προόδευσε κατά τον 11ο, 12ο, και 13ο αιώνα περίφημη μοναστική πολιτεία.
 
Από το ΔΣ της Εταιρίας Θρακικών Ερευνών επισημαίνεται πως όσοι θα συμμετάσχουν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και, εάν είναι δυνατόν, να εξυπηρετήσουν εκείνους που δεν διαθέτουν μέσο για τη μετακίνησή τους.
 
Η εκκίνηση με κατεύθυνση προς την περιοχή της Μονής θα γίνει από τον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας στις 8.30 π.μ.
 
Στο χώρο της Μονής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα προσφερθεί καφές και θα ακολουθήσει ενημέρωση και συζήτηση για την εμφάνιση και την εξέλιξη του μοναστηριακού βίου στο Παπίκιο όρος αλλά και για το ιστορικό της ίδρυσης και λειτουργίας της σύγχρονης Μονής του Οσίου Μάξιμοy. Η παρουσία των επισκεπτών στην περιοχή της Μονής θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στον παρακείμενο χώρο, όπου βρίσκονται ερείπια μιας μονής του Παπικίου της υστεροβυζαντινής περιόδου. Κατάληξη της περιήγησης θα είναι γεύμα στο αναψυκτήριο – ταβέρνα «Αρνεμούσι» της περιοχής Ιάσμου.
 
Info
Τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας αλλά και όλοι οι συμπολίτες καλούνται να συμμετάσχουν, αφού προηγουμένως δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 6976074714 (Π. Δημήτριος) και 6972867042 (Αθ. Κουρής). 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.