Εκδοθηκε η προκηρυξη για την πληρωση θεσεων Ιεροδιδασκαλων

60 θέσεις προβλέπονται στην Μουφτεία Κομοτηνής

Την πλήρωση 120 θέσεων Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής θρησκείας στις Μουφτείες της Θράκης, προκήρυξαν οι Υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, 60 εκ των οποίων προβλέπονται για την Μουφτεία Κομοτηνής.
 
Οι Ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα μηνών, για την  διδασκαλία του Κορανίου στα Tεμένη της Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη και σε Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών, κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμοδίου κατά περίπτωση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Επίσης, θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης, να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής Μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την Αραβική γλώσσα στα Μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έστω και αν δεν κατέχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.
 
Όπως προβλέπει η προκήρυξη, προς κάλυψη επειγουσών αναγκών, οι Ιεροδιδάσκαλοι θα μπορούν με απόφαση του οικείου Μουφτή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό.
 
Αναλυτικότερα οι θέσεις κατά Μουφτεία έχουν ως εξής:
α) Μουφτεία Κομοτηνής: Εξήντα θέσεις.
β) Μουφτεία Ξάνθης: Τριάντα θέσεις.
γ) Μουφτεία Διδυμοτείχου: Τριάντα θέσεις.
 
Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες μόνιμοι κάτοικοι Θράκης, μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας.
 
Για τη συμμετοχή στη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση την οποία  μπορούν να την προμηθευτούν από τις οικείες Μουφτείες, τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και από το δικτυακό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων www.minedu.gov.gr και να την υποβάλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4, στις ακόλουθες διευθύνσεις: α) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Διοικητήριο, Τ.Κ. 671 00, Ξάνθη, Τ.Θ. 157. (Τηλ: 25413-50303 κ. Θεοδωρίδης Χρήστος και Τηλ: 25413-50294 κα Πιπέλη Γεωργία). β) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Στ. Κυριακίδη 91, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή. (Τηλ:25310-25216 κα Κολλημένου Ελένη, Τηλ:25310-28523 κα Ραδιοπούλου Άννα, Τηλ:25310-25292, κα Περοπούλου Χαρίκλεια και Τηλ:25310-29555 κα Κολάτσου Παναγιώτα). γ) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δήμητρας 19, Τ.Κ. 681 00, Αλεξανδρούπολη. (Τηλ: 25513-55382 κα Λεονταρίδου Ευαγγελία, Τηλ: 25513-55380 κα Μώρου Γεωργία).
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά την προκήρυξη εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.