Εκδηλωθηκαν 83 πυρκαγιες σε διαστημα μιας ημερας

Έκτακτη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές, πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Aντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο εντός του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 83 νέες πυρκαγιές, που αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ενώ σε όλη την επικράτεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 124 πυρκαγιές.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Νέας Αγχιάλου, εκδηλώνονται διαρκώς επικίνδυνες αναζωπυρώσεις. Γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την εκκένωση 12 οικισμών.

Συγκεκριμένα, στις 15:34 για την εκκένωση των οικισμών Καστράκι και Μικροθήβες, στις 16:00 για την εκκένωση των οικισμών Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια, Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, και Άγιος Γεώργιος, στις 16:06 για δεύτερη φορά την εκκένωση του οικισμού Νέα Αγχίαλος και στις 17:47 για την εκκένωση των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο.

Από τα μεγαλύτερα μέτωπα που μαίνονται και η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη είναι αυτό στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και την ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή σημειώνονται συνεχείς εκρήξεις που προέρχονται από βλήματα που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, την ώρα που δεκάδες κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή διά θαλάσσης, με τις εικόνες να είναι συγκλονιστικές.

Πριν από λίγη ώρα με μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής Καραμπά σε απόσταση 3 χιλιομέτρων.

Όπως εξήγησε ο κ.Αρτοποιός καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάσχεση της πυρκαγιάς από τις ισχυρές παρατεταγμένες δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τη τεράστια δυναμική της.

Αυτή τη στιγμή, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και μέσα που έχει διαθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της.

Στη Ρόδο, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον περιορισμό διάσπαρτων αναζωπυρώσεων οι οποίες μέχρι στιγμής ελέγχονται. 

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο ανακύκλωσης σε επαγγελματικό χώρο στον Ασπρόπυργο Αττικής έχει περιοριστεί.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Ανωγειατά Άρτας επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

«Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα είναι ακραίος και παραμένει πολύ υψηλός και αύριο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.