Εκδηλωση προς τιμη του Αγιου Ιωαννου Κουκουζελους απο τον Συλλογο Φιλων Βυζαντινης Μουσικης

Τη Δευτέρα στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλους θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου και τελεί  υπό την αιγίδα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος με τη συμπαράσταση της ΔΚΕΠΠΑΚ.
 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
 
1.       Απολυτίκιο και ύμνοι της Ακολουθίας του Αγίου Ιωάννη του Κουκουζέλους από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής
2.       Εισήγηση Προέδρου του Συλλόγου
3.       Ομιλία κ. Ιωάννου Μπάκα, Επίκουρου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης: Το συναξάρι ενός Βυζαντινού Μελωδού»
4.       Ομιλία κ. Αντωνίου Αλυγιζάκη καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής του Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου με θέμα «Άγιος Ιωάννης Κουκουζέλης: Νέα στοιχεία για τη ζωή και το έργο του»
5.       Μελουργήματα του Αγίου Ιωάννου Κουκουζέλους από τη Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής
6.       Ευλογία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος
7.       Φήμη του Σεβασμιωτάτου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.