Εκδηλωση με τον Διαμαντη Τσεκουρα, μαθηματικο και συγγραφεα, για τα θεματα SOS στα Μαθηματικα προσανατολισμου Γ΄ Λυκειου

Από το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας - «Αν το παιδί έχει διαβάσει και έχει κατοχυρώσει τη γνώση μέσα του, στο τέλος θα γράψει καλά στις εξετάσεις» τόνισε ο συγγραφέας Διαμαντής Τσεκούρας σε εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ροδόπης

Για τα θέματα που θεωρούνται SOS στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις στα Μαθηματικά προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Μαρτίου ο μαθηματικός και συγγραφέας κ. Διαμαντής Τσεκούρας, σε μια εκδήλωση που οργάνωσε στη Λέσχη Κομοτηναίων το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

Διαφορετική η πραγματικότητα εφέτος στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων

Ο κ. Τσεκούρας παρουσίασε τη διαφορετική πραγματικότητα που εισάγεται με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος με τα τέσσερα μαθήματα.
 
Σημείωσε δε πως υπάρχει ένα ασαφές τοπίο ως προς την επιλογή των θεμάτων φέτος, μιας και κάποια κομμάτια της ύλης έχουν εκτοπιστεί, για αυτό και προσπάθησε μέσα από την εισήγησή του να προσεγγίσει το πνεύμα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα θέματα, καθώς και ποια κομμάτια της ύλης επαναλαμβάνονται σταθερά στις εξετάσεις, τα λεγόμενα θέματα SOS. Παράλληλα όμως τόνισε ότι η πραγματικότητα δείχνει, και αυτό προσπαθεί να περάσει στους μαθητές, πως πρώτα πρέπει να διαβάζουν για τον εαυτό τους, να ανεβάζουν το επίπεδό τους, και σαν συνέπεια αυτής της προσπάθειας θα έρθει η επιτυχία.
 
Μάλιστα εκτιμά πώς να πετύχεις τα θέματα ακριβώς έχει μια πιθανότητα στις χίλιες, όμως αν το παιδί έχει διαβάσει και έχει κατοχυρώσει τη γνώση μέσα του, στο τέλος θα γράψει καλά στις εξετάσεις. 

«Οι μαθηματικοί και οι γιατροί δεν βγαίνουν ποτέ στη σύνταξη»


«Η συμβουλή μου στους μαθητές είναι να αναζητήσουν τον εαυτό τους, να ψάξουν, να καλύψουν τα εσωτερικά τους κενά, να είναι αυτοπειθαρχημένοι, και εκτιμώ μέσα από την εμπειρία μου ότι η επιτυχία είναι συνάρτηση τριών πραγμάτων, γνώση, θέληση και προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή που βάζουν την τελευταία τελεία για να παραδώσουν την κόλλα τους».
 
Όσο για αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν τον κλάδο των μαθηματικών, τόνισε πως η πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας δείχνει ότι υπάρχει στον κλάδο μια σχετική ανεργία, παρόλα αυτά εκτιμά πως αν κάποιος το κάνει με θέληση και πάθος θα βρεθούν στο δρόμο του αρκετές ευκαιρίες, «άλλωστε οι μαθηματικοί και οι γιατροί δεν βγαίνουν ποτέ στη σύνταξη»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.