Εκδηλωση με θεμα «Εκπαιδευση και Μουσουλμανικη Μειονοτητα στη Θρακη»

Η Εταιρεία Πολιτισμού & Κοινωνικής Ανάπτυξης Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει στην Κομοτηνή το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Παλαιάς Νομαρχίας Ροδόπης εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Εκπαίδευση και Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά το καλωσόρισμα και την παρουσίαση των ομιλητών θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός του Πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή, και στη συνέχεια οι εισηγήσεις με εισηγητές τον κ. Άγγελο Συρίγο, Γ.Γ. Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα «Η Δημόσια Παιδεία των Μουσουλμανοπαίδων», τον κ. Χαλίλ Καράνταη, τ. Διευθυντή Β΄ Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, με θέμα «Η Μειονοτική Παιδεία στη Θράκη» τον Αναστάσιο Μολοχίδη, Διευθυντή ΕΠΑΘ με θέμα «Η εκπαίδευση των διδασκάλων στα Μειονοτικά Σχολεία». Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθεί τιμητική πλακέτα στον αποχωρούντα Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων Πρέσβη κ. Α. Αλεξανδρή καθώς και στον Διευθύνοντα σύμβουλο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο, ως επιβράβευση της υποδειγματικής καινοτόμου επιχειρηματικής παρουσίας του στην Θράκη.

Εταιρεία Πολιτισμού και Κοινωνικής Ανάπτυξης Μακεδονίας – Θράκης

Το Σωματείο έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 1997, και αποτελείται από πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας, δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια έντονα, έχοντας στραμμένη την προσοχή του προς ανατολάς αλλά και την βαλκανική χερσόνησο γενικότερα.
Συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο των Ρωμιών της Πόλης «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», είναι συνδεδεμένο μέλος με την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών και έχει να παραθέσει σειρά επισκέψεων και ενεργειών προς την Ρωμιοσύνη της Πόλης αλλά και της Ίμβρου και της Τενέδου.
Στο παρελθόν συνεργάσθηκε με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και με αφορμή το πρόγραμμα «Λεκτικοί Διαξιφισμοί», επισκέφθηκε σε συνεργασία με το Δ΄ΣΣ και τον προσκοπισμό της Ξάνθης τα Πομακοχώρια. Επίσης δημιούργησε ένα cd-rom με θέμα Γνωριμία με τους Φάρους της Βόρειας Ελλάδος, με επίσκεψη όλων των Φάρων από την Αλεξανδρούπολη έως τους Οθωνούς.
Συμμετέχει σε θέματα γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και συνεργάζεται με ειδικούς σε θέματα τα οποία προβάλλει μεταξύ των μελών του (οινογνωσία, ορειβατικές αποστολές, μειονοτικά κα). Ενδιαφέρεται και έχει επισκεφθεί τις Ελληνικές Κοινότητες στα γειτονικά κράτη.
Τον Μάιο 2012 πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή στην Ξάνθη μια αντίστοιχη εκδήλωση με θέμα «Γνωριμία με τους Πομάκους της Δυτικής Θράκης» στην έδρα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.