Εκδηλωση με ομιλητη τον ψυχιατρο – ψυχοθεραπευτη Γκαρο Εσαγιαν

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με θέμα: «Η ικανότητα να είσαι μόνος, ο έφηβος και η … ουσία»

Οι νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο ευνοούν ιδιαίτερα τη χρήση ουσιών, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης. Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τέτοιους κινδύνους;

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, προσπαθώντας να απαντήσουν σε ανάλογα ερωτήματα, συνεργάζονται με το Κέντρο Πρόληψης & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ροδόπης «Ορφέας» και προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους σε ομιλία του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου, ψυχιάτρου και ψυχοθεραπευτή δρ Γκάρο Εσαγιάν, η οποία θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Τσανάκλειος) την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 στις 18.00. Ο τίτλος της ομιλίας είναι: «Η ικανότητα να είσαι μόνος, ο έφηβος και η … ουσία».

Σύντομη περιγραφή της ομιλίας

Η δεξιότητα να μπορεί κανείς να υπάρχει μόνος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ψυχική υγεία του ενήλικα. Τι συμβαίνει όμως στον έφηβο; Οι σωματικές και ψυχολογικές διεργασίες στην εφηβεία, καθώς και ποικίλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες του παρελθόντος και του παρόντος θέτουν σε κίνδυνο αυτή την ικανότητα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια μοιραία συνάντηση του εφήβου και της ουσίας.

Info

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.