Εκδηλωση και συλλογη ειδων για τους προσφυγες

Από το Σύλλογο Γυναικών ν. Ροδόπης, την Επιτροπή Ειρήνης ν. Ροδόπης και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Κομοτηνής το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην Πολιτιστική Κίνηση

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης ν. Ροδόπης και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Κομοτηνής, οργανώνουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης εκδήλωση αφιερωμένη στο προσφυγικό. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1.Ομιλία από μέλος του Δ. Σ του Συλλόγου Γυναικών για το προσφυγικό και τις κοινωνικές προεκτάσεις του
2.Απαγγελίες
3.Προβολή της Ιρανικής αντιπολεμικής ταινίας «Οι χελώνες μπορούν να πετάξουν»
4.Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη.
Τα είδη που χρειάζονται είναι: Γάλατα εβαπορέ (μικρή συσκευασία), βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, ατομικοί χυμοί, κρουασάν, φρυγανιές σε μικρές συσκευασίες, παξιμάδια, ξηροί καρποί, μπισκότα, μωρομάντηλα, πάνες για μωρά, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, κουβέρτες, χειμωνιάτικα ρούχα (κυρίως για μωρά και παιδιά).

«Να απομονώσουμε το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται»

«Σας καλούμε, να συμβάλετε σ’ αυτή την προσπάθεια, εκφράζοντας και μ’ αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται» αναφέρουν οι τρεις οργανώσεις σε γραπτό τους μήνυμα προλογίζοντας την εκδήλωση και συνεχίζουν «η οδύσσεια των ξεριζωμένων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους προσφύγων – κυρίως από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, αλλά και άλλες χώρες – που αναζητούν μία αξιοπρεπή ζωή χωρίς πόλεμο, νεκρούς και δάκρυα, δεν έχει τελειωμό.
 
Διεκδικούμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους (κατάργηση των κανονισμών Δουβλίνο 2 και 3, δημιουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς)».
 
Να σημειωθεί ότι εκτός από την ημέρα της εκδήλωσης η παράδοση των ειδών μπορεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 6974856140 και 6976000091 μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.