Εκδηλωση για τον μητρικο θηλασμο και στην Κομοτηνη

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού από την τοπική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

Κάλεσμα σε όλες τις θηλάζουσες και μη, επίδοξες ή ήδη μητέρες, κάνουν τα μέλη της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στην Κομοτηνή, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακής 6 Νοεμβρίου στο Πολυλειτουργικό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Όπως τόνισε η κ. Στέλλα Στόικου, μια από τις διαχειρίστριες της ομάδας θηλασμού, που είναι μέλος του Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στόχος τους είναι να ενημερώνονται οι μαμάδες και να βοηθούνται όσο μπορούν από την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ άλλων θηλαζουσών μαμάδων.

Για αυτό και στο πλαίσιο της Εβδομάδας Θηλασμού, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με στόχο να συναντηθούν όλα τα μέλη της ομάδας, να ανταλλάξουν εμπειρίες, και να γίνει μια συζήτηση για το θηλασμό.

Η ομάδα δημιουργήθηκε από μητέρες που ήθελαν ενημέρωση για το θηλασμό αλλά να βοηθήσουν και άλλες μητέρες που μπορεί να αντιμετώπιζαν δυσκολίες ή έχουν απορίες για το θηλασμό, και αριθμούν γύρω στα 1200 μέλη, έχοντας συγκεντρώσει αρκετό υλικό με πληροφορίες τόσο για την εγκυμοσύνη, όσο και τον θηλασμό και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρώτο διάστημα.

Το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο, τόνισε η κ. Στόικου, και βαίνει αυξανόμενο, παρόλο που στην περίοδο της πανδημίας, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις συναντήσεις και να κάνουν δράσεις μόνο διαδικτυακά.

Δυστυχώς αυτό που πήγε πίσω το θέμα του θηλασμού, ανέφερε, είναι τα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό στις κλινικές και τα νοσοκομεία, γιατί δεν επιτρέπεται κανένας συνοδός. Αυτό έχει αποτέλεσμα η μητέρα να είναι μόνη της, και σε αυτές τις πρώτες στιγμές, είτε με μωρό στην αγκαλιά, ή χειρουργημένη από καισαρική, δεν έχει ένα βοηθό για να την εξυπηρετεί.

«Είναι μόνη της με ένα μωράκι, με λίγες νοσηλεύτριες και μαίες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις νέες μητέρες στο τάισμα, και έτσι γίνεται ένα κακό ξεκίνημα» σημείωσε, και αυτό θέλουν να αναστρέψουν, προχωρώντας εκ νέου στις δια ζώσης συναντήσεις τους.

Για αυτό και κάλεσε εκ μέρους της ομάδας όσοι επιθυμούν, μαμάδες που θηλάζουν, που έχουν θηλάσει, μέλλουσες μητέρες ή ακόμα και γιαγιάδες να προσέλθουν, μιας και θα έχουν ενημερωτικό υλικό που θα μπορούν σε κάποιον δικό τους για να ενημερωθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.