Εκδηλωση για τα προβληματα που αντιμετωπιζει η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

Tη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012, στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. Τμ. Κεντρικής Μακεδονίας πραματοποιήθηκε εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου από το Σύλλογο Εργαζομένων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με θέμα, «Εγνατία Οδός Α.Ε.: Εργαλείο ανάπτυξης για νέα έργα υποδομής- εμπόδια, προβλήματα και προοπτικές
Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

Οι βλαπτικές συνέπειες της σχεδιαζόμενης παραχώρησης σε ιδιώτη της Εγνατίας Οδού, τόσο για την Εταιρεία όσο και για το ελληνικό δημόσιο και τους χρήστες της, η αναιτιολόγητη αφαίρεση της εποπτείας από την εταιρεία, στα δύο έργα με παραχώρηση (ΜΑΛΙΑΚΟΣ –ΚΛΕΙΔΙ & Ε65) και η λειτουργική και οργανωτική υποβάθμισή της είναι τα σοβαρά εμπόδια που υπονομεύουν τον θετικό της ρόλο στα έργα υποδομής και στην ανάπτυξη της χώρας.

Όλοι οι προσκεκλημένοι, με παρεμβάσεις, τους εξήραν την πολύ θετική συμβολή της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στα δημόσια έργα υποδομής και δεσμεύθηκαν να την υποστηρίξουν τόσο στη διατήρηση των έργων που έχει αναλάβει όσο και σε νέα έργα, όπως το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης, τα έργα στο εξωτερικό, μεγάλα οδικά έργα της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων της ΕΟΑΕ εκδήλωσε την έντονη αντίδρασή του στα σχέδια περιθωριοποίησης της εταιρείας, ανακοίνωσε την προσφυγή του στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια για την συνταγματικότητα της επιχειρούμενης παραχώρησης και ζήτησε την επιστροφή του εποπτεύοντα ρόλου των έργων με παραχώρηση στην εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου.

Τέλος εξέφρασε την αγωνία του για να λυθούν τα λειτουργικά και οργανωτικά προβλήματα που εμποδίζουν την εταιρεία να συνεχίσει επιτυχημένα το έργο της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.