Εκδηλωση διπλης σημασιας απο την Ιερα Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Για την Οσία Σοφία την εν Κλεισούρα Ασκήσασα με προβολή ντοκιμαντέρ και ομιλία από τον Ιεροδιάκονο π. Χρήστο Κούρτη

Στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής στο πλαίσιο των Ελευθερίων. Τίτλος της εκδήλωσης που περιελάμβανε ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ ήταν «Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα Ασκήσασα –“Το χελιδόνι του Πόντου”». 

Ιεροδιάκονος π. Χρήστος Κούρτης «Το ντοκιμαντέρ δείχνει τη συγχρονικότητα της εκκλησίας»

Ομιλητής της εκδήλωσης αλλά και εμπνευστής – δημιουργός του ντοκιμαντέρ ήταν ο Ιεροδιάκονος της Μητρόπολης Γρεβενών π. Χρήστος Κούρτης, ο οποίος σε δηλώσεις του λίγο πριν την εκδήλωση στάθηκε στη συμβολική του ντοκιμαντέρ, τονίζοντας πως το εν λόγω ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με σκοπό να στείλει το μήνυμα πως η εποχή μας συνεχίζει να βγάζει αγίους. 

«Το ντοκιμαντέρ δείχνει τη συγχρονικότητα της εκκλησίας ιδιαίτερα στο στοιχείο της αγιοποίησης. Εν δυνάμει όλοι οι χριστιανοί μπορούν να γίνουν άγιοι όπως ακριβώς η Αγία Σοφία, η οποία ήρθε από τον Πόντο και αφιέρωσε τη ζωή της στην Παναγία και αυτό ήταν που την ανέδειξε σε αγία» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως  «η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης δουλειάς έχει να κάνει με το γεγονός ότι η εκκλησία της Ελλάδος και γενικότερα οι φορείς της Ελλάδας δεν έχουν εκμεταλλευτεί ακόμη σωστά το μέσο που λέγεται τηλεόραση ή, αν θέλετε διαφορετικά, εικόνα και ήχος και αυτό φαίνεται στο γεγονός ότι πολλές ξένες παραγωγές έρχονται και εκμεταλλεύονται τον πλούτο και της ορθοδοξίας και τον εθνικό παρουσιάζοντάς τον στα δικά τους μέσα. Το ντοκιμαντέρ αυτό έρχεται να αποδείξει ότι κι εμείς μπορούμε να κινηματογραφήσουμε  και μάλιστα σωστά. Γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα ο οποίος με χαρά δέχτηκε να παρουσιάσουμε τη συγκεκριμένη δουλειά στην Κομοτηνή για να προωθήσει την ιδέα ότι μπορούν να σταθούν τηλεοπτικά τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ». 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων «Η Αγία Σοφία είναι μια προσωπικότητα που αγγίζει όλους μας»

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής αναφερόμενος στο πρόσωπο της Αγίας Σοφίας τόνισε πως «η Αγία Σοφία, η Πόντια, η οποία ασκήτευσε στην Κλεισούρα Καστοριάς είναι μια προσωπικότητα που αγγίζει όλους μας. Επιπλέον επειδή είναι μια αγία που είναι κοντά στα χρόνια μας και τη δική μας ζωή μας κάνει να χαιρόμαστε έτι περισσότερο γιατί η εκκλησία μας και η εν Χριστώ ζωή είναι εκείνη που καταδεικνύει και φανερώνει τους αγίους για τη στήριξη όλων μας» θυμίζοντας τέλος πως η Μητρόπολή μας έχει αποθησαυρισμένο ένα ιερό λείψανο της Αγίας Σοφίας της Ασκήτριας στο ναό της Αγίας Παρασκευής στη Μέση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.