Εκδηλωση απο την ΚΝΕ Ροδοπης για το εγκλημα των Τεμπων

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Νομική Σχολή

Οι Οργανώσεις Βάσης Νομικής της Τ.Ο. Ροδόπης της ΚΝΕ, καλούν τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουν με αφορμή τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για το έγκλημα των Τεμπών.

Όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση:

«Μετά το έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους, πολλοί απ’ τους οποίους ήταν και φοιτητές, η ΚΝΕ κάνει πράξη αυτό που βροντοφώναξαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα εκείνες τις μέρες: “Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή  – Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί”.

Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να διερευνηθούν όλες οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές εφόσον προκύψουν, υλοποιώντας και το αίτημα των οικογενειών των θυμάτων. Αν κάτι αποδεικνύεται περίτρανα, είναι πως αν δεν υπήρχε η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, καμία συζήτηση, καμία διερεύνηση τελικά δεν θα γινόταν. Ούτε για τις πολιτικές αιτίες και ευθύνες, ούτε για τις ποινικές ευθύνες οι οποίες αφορούν στο έγκλημα αυτό. Ήταν γνωστό σε όλους, πως η κυβέρνηση της ΝΔ είχε απορρίψει τις προτάσεις για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που αφορούν, ανάμεσα σε άλλους και στελέχη της, επομένως το θέμα θα θαβόταν».

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 7 της Νομικής ΔΠΘ. Θα μιλήσουν:

  • Μαρίνα Λαβράνου, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Αλκιβιάδης Δερβιτσιώτης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΔΠΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.