Εκδηλωση απο την Επιτροπη Αγωνα Εναντια στην Ελληνοαμερικανικη Συμφωνια και τη Βαση στην Αλεξανδρουπολη

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΕΝΙΔΥΚ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 27 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα το σωματείο ναύλωσε λεωφορείο που θα μεταφέρει τους ενδιαφερόμενους στον χώρο της εκδήλωσης με αναχώρηση από το Δημαρχείο στις 16.30.

Στο σχετικό της κάλεσμα η ΕΝΙΔΥΚ τονίζει τα εξής:

«Η ανανέωση της Συμφωνίας «Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας –  ΗΠΑ σηματοδοτεί νέους μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό.  Δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Όλες οι κυβερνήσεις ανέλαβαν για λογαριασμό των ΗΠΑ μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών και στην περιοχή μας (Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, στρατόπεδο Γιαννούλη Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη). Είναι παραμύθια ότι αυτή η εμπλοκή αφορά την ασφάλεια της χώρας. Η ιστορία έχει δείξει πως όπου ενεπλάκησαν ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, μόνο ασφάλεια δεν ήρθε για τον λαό. Το επιβεβαιώνουν οι λαοί της Κύπρου, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, της Συρίας και ο κατάλογος συνεχίζεται… 

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό η αξιοποίηση και πολιτικών υποδομών (λιμανιών και αεροδρομίων) μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων , όπως έχει δηλώσει η Ρωσία και το Ιράν σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι κινδυνεύουν.

Το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσφορία της για τη δημιουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη και οι παράλληλες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι η βάση δεν αφορά την Τουρκία –για την οποία άλλωστε είναι δεδομένη η επιδίωξη των Αμερικάνων να παραμείνει δεμένη στο ΝΑΤΟϊκό άρμα, να μειωθεί η ρωσική επιρροή– επιβεβαιώνουν ότι η ΝΑΤΟϊκή βάση δεν προστατεύει ούτε το λαό της περιοχής μας ούτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αντίθετα, περιπλέκει ακόμα παραπέρα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, την αντιπαράθεση των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, που αντιμάχονται για το ποια θα κυριαρχήσει οικονομικά και στρατιωτικά στην περιοχή. Αυτή η αντιπαράθεση και η στάση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία είναι που αυξάνουν την επιθετικότητά της. 

Ο λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα!

Να γυρίσει την πλάτη στην προπαγανδιστική τους εκστρατεία που επιχειρεί να σύρει το λαό πίσω από το άρμα των επιδιώξεων και των συμφερόντων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και της αστικής τάξης. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Έχουν τη δύναμη να αναπτύξουν την κοινή πάλη, για να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, χωρίς εκμεταλλευτές και έξω από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε την πάλη και διεκδικούμε : 

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις 
  • Να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στην Ελλάδα 
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων στο εξωτερικό
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς 
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων
  • ΟΧΙ στον «Ευρωστρατό» που ετοιμάζει η ΕΕ 

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, κάθε άνθρωπο που ανησυχεί , που αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τα παραμύθια της ασφάλειας και της ανάπτυξης κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί που θα ματώσουν τον λαό για τα κέρδη, να οργανώσουν την αντεπίθεση τους να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα, να παλέψουν για να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την περιοχή μας και από την χώρα». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.