Εκδηλωσεις μνημης των Ηρωων του πολεμου 1940 στους Ασκητες

Με αφορμή των εορτασμό της Αγίας Ειρήνης

Έγιναν με επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης των Ηρώων του πολέμου 1940 και των θυμάτων της κατοχής 1940-1944 στην Αγία Ειρήνη Ασκητών, από το  Σύλλογο Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Τη Θεία Λειτουργία που έγινε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ειρήνης Ασκητών, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μποτσουάνα κ.κ. Γενναδίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στον αύλιο χώρο του παρεκκλησίου και αρτοκλασία οικογενειών των Ασκητών.

Ακολούθησε προσφορά παραδοσιακού γεύματος, πλιγούρι με κρέας και αριάνι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος, οι υποψήφιοι βουλευτές Ροδόπης κ. Χαρίτου Δημήτριος και κ. Πεταλωτής Γεώργιος, ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης κ. Σεβδυνίδης Μιχαήλ, εκπρόσωποι του ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, του Διοικητή της ΧΧΙ ΤΘ.Τ, του Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν και ιδιαίτερα τις γυναίκες και όσους ενεργά και με πολύ κόπο συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.