Εκδηλωσεις για τους Τρεις Ιεραρχες στην Κομοτηνη

Θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν οι Τρεις Ιεράρχες, Προστάτες της Παιδείας, στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ενόψει της εορτής τους την Κυριακή.

Έτσι το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, παρουσία μαθητών και πολλών πιστών.

Εντός της εκκλησίας βρισκόταν σημαιοφόροι από τα σχολεία της πόλης, τιμώντας έτσι τους Τρεις Ιεράρχες, ενώ το παρών έδωσαν οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπη κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης και κ. Μαίρη Κοσμίδου.

Επίσης παρέστησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Κίμων Λεχούδης, στελέχη της εκπαίδευσης και πολλοί μαθητές.

Ο Μητροπολίτης προέστη επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ευεργετών της Παιδείας του Γένους, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δάσκαλος κ. Ανέστης Σαββάκης.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης δεξιώθηκε τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση από τη Μητρόπολη και το ΔΠΘ, στην οποία τιμήθηκαν εκπαιδευτικοί για την προσφορά τους. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.