Εκδηλωσεις απο τον Συλλογο Φιλων Βυζαντινης Μουσικης

Για τον εορτασμό του Προστάτη του Συλλόγου, Άγιο Ιωάννη Δαμασκηνό

Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωάννη Δαμασκηνού, προστάτη του Συλλόγου.

Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

  • Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 4.30μ.μ. θα τελεσθεί στο πανηγυρίζον φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (Ν.Τσανακλῆ 12) Πανηγυρικός Εσπερινός Μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος
  • Την ίδια ημέρα και περί ώρα 8.30μ.μ. θα γίνει η έναρξη της Ιεράς Αγρυπνίας στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου, η οποία θα περατωθεί περί ώρα 3.30 π.μ. της επομένης, κυριωνύμου ημέρας, Σαββάτου 4ης Δεκεμβρίου.
  • Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας εκδήλωση αφιερωμένη στους Θράκες Μελουργούς της Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Αθανάσιος Σαλαμάνης και χορός ιεροψαλτών θα αποδώσει μέλη των τιμώμενων.

Η εκδήλωση αποτελεί συμμετοχή του Συλλόγου στον Εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.