ΕΚΑΒ be S.A.F.E: Πανελληνια Εβδομαδα Εκπαιδευσης και Προληψης 2022

Δράση στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

Το ΕΚΑΒ, ως αποκλειστικός Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στα πλαίσια του πανελλαδικού σχεδίου δράσης του Τμήματος Εκπαίδευσής του, διοργανώνει για 9η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2022, τη Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E. – Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο των εν λόγω δράσεων το Παράρτημα ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.