Εκανε «θραυση» η σκυλιτσα ΛΕΞΙ στο 6ο και 8ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Δυναμική επανεκκίνηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυνοφιλίας του Δήμου Κομοτηνής

Δυναμικά ξεκίνησε η επανεκκίνηση για τη φετινή σχολική χρονιά του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητριών- τών γύρω από την κυνοφιλία. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων – ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδας, Μπάμπη Κουκουζέλη και την εκπρόσωπο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής- βοηθό κτηνιάτρου, Ευαγγελία Μουτουσίδου.

Την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκαν μαθήτριες και μαθητές όλων των τάξεων του 8ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Οι παρουσιάσεις στηρίχτηκαν από τον διευθυντή του 8ου, Μιχάλη Ράντο και τον υποδιευθυντή, Κυριάκο Μελά αλλά και από τον διευθυντή του 6ου, Θεόδωρο Νικολαΐδη και την υποδιευθύντρια, Ελεονόρα Ζερβούλη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος το οποίο υλοποιήθηκε χάρη στο ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ ΛΕΞΙΣ που με την ήρεμη παρουσία της παρακίνησε τα παιδιά να τη χαϊδέψουν και να εξοικειωθούν μαζί της.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με διάλογο με τα παιδιά που εκτυλίχθηκε παράλληλα με την προβολή βίντεο και εικόνων, σχετικών με τον ρόλο του σκύλου μέσα στην κοινωνία, το πώς δημιουργήθηκαν τα αδέσποτα, αλλά και τον τρόπο που πρέπει να τα προσεγγίζουμε. Το βίντεο που χαράχτηκε στη μνήμη τους είναι αυτό με τον σκύλο μιας οικογένειας η οποία αποφασίζει να τον εγκαταλείψει στο δάσος.

Η ενημέρωση απαντούσε σε πρακτικές ερωτήσεις αλλά και περιελάμβανε νομικά θέματα, όπως: τι πρέπει να κάνουμε εάν βρούμε τραυματισμένο ζώο. Τι κάνουμε αν βρούμε κουτάβι. Υποχρεώσεις δεσποζόμενων.

Ο διευθυντής του 6ου κ. Νικολαΐδης,   μαζί με την υποδιευθύντρια, κ. Ζερβούλη, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και τις μαθήτριες υποδέχτηκαν τους εισηγητές. Τη μεγαλύτερη χαρά οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου εισέπραξαν από την παρουσία του εκπαιδευμένου λαμπραντόρ, που έφεραν  μαζί τους. Διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε ως στόχο, αφενός στην προαγωγή της φιλοζωίας, την εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν έναν σκύλο και την κατανόηση όλων των απαραίτητων για τη φροντίδα ενός κατοικίδιου ζώου (από τη βόλτα και τη σωστή διατροφή μέχρι και την εξασφάλιση της υγείας του), αφετέρου στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών ως ενεργών και συνειδητοποιημένων πολιτών.

Ο διευθυντής του 8ου, κ. Ράντος μαζί με τον υποδιευθυντή, Κυριάκο Μελά παρουσίασαν τους εισηγητές στο μαθητικό κοινό και μοιράστηκαν χρήσιμες πληροφορίες. Επίσης, διέκριναν πόσο σημαντική ήταν η επικοινωνία των παιδιών με το εκπαιδευμένο λαμπραντόρ. Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων έδειξαν ουσιαστικό ενδιαφέρον και υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους. Επίσης, εντυπωσιάστηκαν από τα βιντεάκια που παρουσιάστηκαν. Μέσα από την επαφή με τον εκπαιδευμένο σκύλο, μπόρεσαν να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά του και να γνωρίσουν πώς πρέπει να φερθούν απέναντι σε ένα σκυλί.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα, που είναι  εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, αφορά σε σχολεία των δύο βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων.  Αυτή την εβδομάδα θα γίνουν επισκέψεις στο 13ο και το Ειδικό Σχολείο που εδρεύει στους Υφαντές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.